NBA Update: Klay Thompson wil max deal en Teenage Mutant Ninja Bledsoe

Door

2014 FIBA Basketball World Cup - Day Fourteen

Lees hier de vorige NBA Update.

Klay Thompson en zijn agent zijn op zoek naar een maximum deal met de Golden State Warriors. Als de 24-jarige shooting guard en de club uit Oakland er niet voor 31 oktober uitkomen, zal Thompson volgend jaar een restricted free agent zijn. Thompson en zijn agent, Bill Duffy, zijn niet van plan om het zover te laten komen.

Klay Thompson heeft op het WK laten zien dat hij zonder enige twijfel één van de beste shooting guards van de wereld is. Zowel op het offensieve als op het defensieve vlak. Deze zomer werd al duidelijk, dat de Golden State Warriors Klay Thompson absoluut niet kwijt wilden. Ondanks meerdere pogingen van Minnesota om Thompson te betrekken in een trade, die Kevin Love in Oakland zou doen belanden, bleven de Warriors voet bij stuk houden: Klay Thompson gaat nergens heen. Dit mede omdat Thompson naast een uitstekend schot ook verdedigende capaciteiten heeft. De verwachting is dan ook dat beide partijen er voor 31 oktober vast wel uit zullen gaan komen.

Mario Chalmers was onzeker
Mario Chalmers had niet verwacht het komende seizoen nog deel uit de maken van de Miami Heat. Chalmers speelde een solide regular season, maar speelde zeer teleurstellend in de NBA finals afgelopen jaar. Coach Erik Spoelstra besloot Rio zelfs uit de starting lineup te halen voor Game 5 tegen San Antonio.
Na de verloren finale werd Chalmers free agent. Omdat de Heat moest wachten op Lebron’s beslissing, gingen ook de spelers zonder contract door een onzekere periode. Zo ook Chalmers. De 28-jarige point guard zegt het volgende in een interview met Bleacher Report:

“I didn’t think I’d be back. I didn’t think that at all. I didn’t even think the Heat would want me back, to be honest. That’s how I felt like my playoff performance was, that they didn’t want me back, they wanted to go another direction. So that was in my mind, too, but I was like, if it happens, it happens.”

Uiteindelijk kreeg Chalmers toch te horen dat Miami met hem verder wilde. Chalmers tekende een 2 jarige verbintenis met de Heat wat hem in totaal 8,3 miljoen dollar oplevert.

Battle of the beard
Waar de Servische ploeg geen partij was voor Team USA lijkt Miroslav Raduljica erg zeker van zijn zaak als het gaat om wie de beste baard van het toernooi had.


Duidelijke taal van de Serviër! Oordeelt u zelf.

Harden vs Raduljica

Het is voor Raduljica te hopen dat niet alleen zijn baard, maar ook zijn verdediging beter is dan die van Harden.

Teenage Mutant Ninja…Point Guard?
De Phoenix Suns en Eric Bledsoe hebben nog steeds geen overeenstemming over het contract van Bledsoe. Bledsoe heeft echter geen tijd om zich hier druk over te maken. Het lijkt erop alsof de 24-jarige Point Guard zich in de strijd tegen the evil Shredder en de Foot Clan heeft gemengd.


Cowabunga dude! Als de Foot Clan verslagen is en Shredder richting de sloop gebracht is hebben wij in ieder geval alvast de volgende uitdaging voor Bledsoe ontdekt.

Ook leuk om te lezen