NBA Update: Kirilenko, World Peace, Turiaf en Noah

Door

Minnesota Timberwolves v Washington WizardsOp het moment dat je denkt dat het wel genoeg is met de torenhoge payroll bij de Brooklyn Nets, doen ze er gewoon nog een schepje bovenop. De goudmijnen van eigenaar Mikhail Prokhorov reiken blijkbaar ver tot in de Kaukasus. Andrei Kirilenko is de volgende veteraan die het toch al oude team komt versterken.

Enkele weken geleden ontdeed AK47 zich van zijn player option bij Minnesota Timberwolves. Daarmee laat hij elf miljoen dollar voor komend seizoen liggen. Bij de Nets is dat bedrag ongeveer door drieën gedeeld. Hij tekent een Mid Level Exception-contract, een regel dat teams die over de luxury taks zitten voor een relatief laag bedrag toch een speler kunnen aantrekken. Details over het contract zijn nog niet naar buiten gebracht, behalve dat zijn tweede -en laatste- contract wederom een player option is. Wil hij dus na een jaar vertrekken, dan is er niemand die hem tegenhoudt.

Wereldvrede
Eergisteren waren het sterke geruchten, vannacht was de kogel door de kerk: de LA Lakers maken gebruik van de amnesty-clausule om zich te ontdoen van (het salaris) van Metta World Peace. Gezien zijn twitterberichten steekt hij de draak met zijn eigen ‘ontslag’. Naar verluid zijn er toch genoeg geïnteresseerde teams, met name de New York Knicks, zijn home town.


Franse explosiviteit
Na een kampioenschap met Miami in 2012 en een minimale rol bij de Clippers vorig seizoen, gaat de Fransman Ronny Turiaf komend seizoen bij Minnesota Timberwolves spelen. Hij zal er de gebruikelijke rol van back-up gaan vervullen voor de som van 3,2 miljoen dollar voor twee seizoenen. Ook zal hij zijn ouderwetse enthousiasme en danspasjes weer veelvuldig laten zien vanaf de zijlijn gedurende de wedstrijden.

Franse explosiviteit part due
Die andere excentrieke Fransman, Chicago Bulls’ Joakim Noah, laat zich de laatste dagen ook niet onbetuigd. In elk interview roept hij dat hij de Miami Heat haat, maar zijn haters krijgen vermoedelijk ook weer genoeg voer voor het omgekeerde. In onderstaande clip zie je hoe Noah compleet uit zijn dak gaat als hij tijdens een voetbalwedstrijd de 8-7 scoort.


Overig nieuws:
* Nick Young speelt komend seizoen wederom in Los Angeles. In het seizoen 2011-2012 speelde hij al eens eerder in LA, maar toen voor de rivaal LA Clippers. De 28-jarige Young tekent voor een veteran minimum contract. De -iets te- schietgrage shooting guard levert veel salaris in om zijn droom waar te maken: een Laker zijn.
* J.J. Hickson speelt komende seizoen in het tenue van de Denver Nuggets. Details over het contract zijn nog onbekend. Hij neemt de plek in van Kosta Koufos, die afgelopen seizoen de startende center in Denver was. Hij vertrok enkele weken geleden al naar de Memphis Grizzlies
* Jeff Teague heeft een contract getekend bij de Milwaukee Bucks. Als restricted free agent loopt hij nog wel het risico dat zijn huidige werkgever, Atlanta Hawks, het vierjarige bod ter waarde van 32 miljoen dollar kunnen evenaren. In dat geval blijft hij gewoon waar hij zit.
* Royce White, de Housston Rockets-rookie van afgelopen seizoen die geen enkele wedstrijd speelde vanwege een angststoornis, heeft duidelijk gemaakt ook komend seizoen niet in een vliegtuig te stappen. “Hell no“, zegt hij op de vraag of hij komend seizoen bij de Philadelphia 76ers wel gaat vliegen. Toch essentieel, in een competitie als de NBA. Toch respect voor zijn uitgesprokenheid.
* In de categorie boulevardnieuws: Greg Oden is gespot bij een Justin Bieber-concert en Lamar Oden verbouwt even de peperdure apparatuur van een paparazzifotograaf, die daarna doodleuk met een uit haar auto stappende vrouw op de foto gaat. Only in America.

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen