NBA Update: Interview James, Kerr en het Moda Center

Door

San Antonio Spurs v Miami Heat - Game 7Afgelopen maandag was LeBron James te zien in het programma Good Morning America, de ochtendshow van de televisie zender ABC. De viervoudig MVP en tweevoudig NBA-kampioen zat er ontspannen bij en beantwoorde zonder veel omhaal de vragen van interviewer Robin Roberts over doping, zijn contract en zijn eigen rolmodellen.

Zo ging King James in op de dopingsschorsingen in de MLB en vooral de zaak rondom Alex Rodriguez van de New York Yankees. “Het is een slechte boodschap (…) je wil geen controverse omdat het een direct effect heeft op de kinderen die na ons zullen gaan spelen. Die kinderen zien ons als rolmodellen en als leiders en inspiratie voor wat goed is”.

Het hele interview kan je hieronder terugzien:

Steve Kerr wil actie tegen tanking

Als het aan Steve Kerr ligt moeten er harde maatregelen genomen worden tegen ‘tanking’ (het bewust verliezen om een betere uitgangspositie te krijgen in de NBA Draft). De vijfvoudig NBA-kampioen en analist van TNT beschrijft in zijn column op NBA.com verschillende opties die het systeem weer eerlijker kunnen maken.

Het huidige systeem werkt ‘tanking’ in de hand omdat het team met het slechtste record de meeste kans maakt op de eerste keuze in de NBA Draft. Kerr stelt dat, zoals in het Europese voetbal, de slechtste teams juist gestraft worden voor het ‘tanken’. Degradatie is uiteraard geen optie, maar Kerr ziet graag dat de onderste drie ploegen niet hoger kunnen loten dan de vierde keuze. Op deze manier moet je als team strijden voor the number one pick.

In zijn column oppert Kerr nog meer ideeën, maar dat er iets gedaan moet worden staat vast: “Call me old fashioned, but I want EVERY team trying like hell to win all season long”

Rose Garden wordt Moda Center

Zelfs de hipsters in Portland zwichten voor de druk van de commercie. De arena van de Portland Trail Blazers, de Rose Garden, krijgt een nieuwe naam: Moda Center. Zorgverzekeraar Moda Health betaald veertig miljoen dollar en mag daarvoor tien jaar de naam van het stadion bepalen. The City of Roses kreeg een hoop kritiek over zich heen, vooral op Twitter:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen