NBA Update: Beasley weg, Ibaka dunkt, MJ en Federer

Door

Detroit Pistons v Miami Heat

De Miami Heat hebben geen intentie om Michael Beasley een nieuw contract aan te bieden. De franchise uit Florida gokte erop dat het enfant terrible het licht zou zien in een kleedkamer met kampioenen als LeBron James, Dwyane Wade en Ray Allen, maar dit bleek valse hoop te zijn. De Heat maakte zich zorgen over het gebrek aan constant presteren, zijn ondermaatste kwaliteiten als verdediger en twijfelde (daar is hij dan) over zijn instelling.

De Heat kozen Beasley als tweede pick in de draft, maar verhandelde hem later voor een spotprijsje om ruimte te maken voor de komst van LeBron James. Na onsuccesvolle uitstapjes naar de Phoenix Suns en de Minnesota Timberwolves keerde hij terug naar South Beach, maar zijn talenten kwam nooit tot bloei. Eerder deze week werd al bekend dat zijn rugnummer #8 dit seizoen gedragen wordt door niemand minder dan Shawne Williams.

Ondanks zijn jonge leeftijd van 25 is het maar de vraag of hij nog terugkeert in de NBA. Zijn reputatie is ronduit belabberd te noemen en weinig kleedkamers staan te springen om de fratsen van het voormalig super-talent. Om op een positieve noot te eindigen, Beasley speelde statistisch gezien geen rampseizoen bij de Heat. Hij schoot 49,9% van zijn schoten raak en scoorde gemiddeld 8 punten in vijftien minuten speeltijd. Enkele weken geleden werd hij echter wel weer op de bon geslingerd.

Lillard op de cover van NBA Live 15
Portland Trail Blazers-ster Damian Lillard siert de voorkant van het computerspel NBA Live 15. De jonge guard liet weten het een hele eer te vinden en is trots deel uit te maken van zo’n groot project. “Het is een droom die uitkomt”, zei hij via Twitter.

De laatste jaren moet het spel het in de verkoopcijfers ruim afleggen tegen de 2K serie, maar EA Sports denkt dit jaar een stap in de goede richting te hebben gemaakt. We zijn benieuwd.

SI: Cavs te kloppen ploeg
Het gerenommeerde sportblad Sports Illustrated maakte gisteren een Power Rankings bekend voor de Eastern Conference. In andere woorden, een prognose voor het komende seizoen. Na de komst van Kevin Love zijn de Cleveland Cavaliers de te kloppen ploeg met op hun hielen de Chicago Bulls met een fitte Derrick Rose en nieuwe aanwinst Pau Gasol in de gelederen. De Indiana Pacers-fans zullen minder blij zijn met de lijst, want zij vinden hun geliefde clubbie pas terug op plek tien op de lijst,  die er verder als volgt uit ziet:

1. Cavaliers   2. Bulls   3. Wizards   4. Raptors   5. Hawks   6. Hornets   7. Heat   8. Knicks   9. Nets   10. Pacers   11. Pistons   12. Magic   13. Celtics  14. Bucks   15. 76ers

Trades!
De Los Angeles Clippers nemen na een seizoen afscheid van Jared Dudley. De small forward verkast naar de Milwaukee Bucks in ruil voor driepuntspecialist Carlos Delfino, center Miroslav Raduljica en een tweede draft pick. De Bucks krijgen onder voorwaarde de eerste ronde pick van 2017 van de Clippers. Dudley scoorde gemiddeld slechts 6.9 punten voor de Clippers.

Hasheem Thabeet speelt volgend seizoen in Philadelphia. De Thunder hebben hun derde center verhandeld in ruil voor een tweede ronde pick een trade exception. De 2.21-lange man uit Tanzania is geen groot talent, maar daar zijn ze bij de 76ers dit jaar dan ook niet naar op zoek. Bellen kan hij wel!

thabeetcall

John Salmons heeft weer een nieuwe club gevonden, namelijk de New Orleans Pelicans. De 34-forward speelde eerder in Sacramento (tweemaal), Chicago, Milwaukee en Toronto. Keep getting them checks John!

De Atlanta Hawks hebben het contract van Mike Scott verlengt. Scott is een allround forward die vorig jaar indruk maakte in de play-offs met een geweldige dunk over Ian Mahinmi en een kwart waarin hij vijf driepunters raak schoot. Hij speelde pas twee jaar in de league en heeft de potentie om zich door te ontwikkelen tot een vaste waarde bij de Hawks.

Ibaka met de Play of the Day
Het vriendschappelijk duel tussen Spanje en Argentinië eindigde in 86-53 en kende een mooie highlight van Serge Ibaka. De in Congo-geboren speler, waarover eerder een mooi verhaal verscheen in het SportAmerika Magazine, lijkt in vorm te zijn voor het aankomende WK in Spanje. De speler van de OKC Thunder laat in een een tijdbestek van luttele seconden zien op zowel verdedigend als aanvallend vlak spectaculair te kunnen zijn.

Hibbert in Ferrari: “Vroemm, vroemm”
Dames en heren, jongens en meisjes, ik presenteer dit off-season maar wat graag Roy Hibbert in de Ferrari van Paul George. Niets meer, niets minder:

Selfie van de Dag

De US Open in New York is in volle gang en onder toeziend oog van Michael Jordan sloeg Roder Federer zich eenvoudig een ronde verder. De twee grootheden namen samen een dag eerder al foto samen en dat komt niet uit de lucht vallen want beide hebben de laatste tijd veel contact gehad. Federer tennist dit toernooi namelijk op schoenen die veel weg hebben van de wereldberoemde Air Jordan 3’s, die in 1988 hun opwachting maakten.

Jordan heeft zelf meegeholpen in het creatieve proces van de schoen, nadat hij hoorde dat Federer wel te porren was voor het dragen van zijn schoenenmerk. “Roger zelf kwam met het voorstel om de schoen te laten lijken op de Air Jordan 3. Toen ik dat hoorde, wist ik dat dit een speciale collaboratie zou worden”, aldus Jordan, die nooit eerder een tenniswedstrijd bezocht.

fa14_tn_zoomvaporaj3_3quarter_01_original

Foto: Getty Images, Nike

Ook leuk om te lezen