NBA Update: ‘mailtje’ Hawks-eigenaar en WK-verrassingen

Door

Indiana Pacers v Atlanta Hawks - Game Four
En dat is twee. De mede-eigenaar van de Atlanta Hawks, Bruce Levenson, is de volgende die zijn club mag verkopen na aanleiding van een racistische e-mail. Levenson zei in die e-mail aan general manager Danny Ferry dat het publiek in het stadion negentig procent zwart is, er geen blanke cheerleaders zijn, de muziek zwart is en ook de barretjes. Levenson stuurde de mail in 2012 en heeft zichzelf ‘aangegeven’ bij NBA-commissionar Adam Silver.

Gisterenavond ontplofte Twitter weer even na de bekendmaking van het nieuws. Het is de tweede eigenaar in een half jaar tijd die nu zijn club gaat verkopen. Het leverder de familie Sterling bij de Los Angeles Clippers twee miljard dollar op. De NBA moet opletten dat dit geen trend gaat worden om op simpele wijze veel geld te verdienen. De wijze waarop Levenson in zijn e-mail over ‘zwarten’ spreekt is op geen enkele manier goed te praten. Echter, in Nederland is jarenlang geprobeerd om het tegenovergestelde te bewerkstelligen. In Nederland was het juist de vraag hoe we allochtone mensen naar sportwedstrijden kregen.

Silver prijst de houding van de voormalig Hawks-eigenaar door erg coöperatief te zijn, maar zit wederom met een heikele zaak die wat weg heeft van de dopingbiecht van wielrenners de afgelopen jaren. Als je een redelijk anoniem poppetje in de hele zaak bent, hou je wijselijk je mond. Kortom, de NBA is weer een saga rijker en wie zal zeggen of het de laatste is?

Turkije choqueert Australie, Brazilië sloopt Argentinië
Op het WK Basketbal in Spanje stonden gisteren weer vier achtstefinalewedstrijden op het programma. Geen uitgesproken favorieten voor de titel, maar spektakel leverde het wel op. Zo scoorde Turkije in de slotseconden een driepunter tegen het favoriete Australië waardoor ze met 65-64 wonnen en doorstoten naar de kwartfinales.


Omdat Litouwen nipt afrekende met het verrassende Nieuw-Zeeland, spelen de Turken nu tegen Jonas Valanciunas en co in de kwartfinale. Argentinië ging kansloos ten onder tegen het sterke Brazilië. Het Zuid-Amerikaanse onderonsje eindigde in een ruime 85-65 overwinning voor de Brazilianen. Die nemen het weer op tegen Servië, dat verrassend eenvoudig het nog ongeslagen Griekenland met 90-72 versloeg, met onder meer deze verschrikkelijke dunk.

Richardson komt terug?
Geen mens die nog wist dat good old Jason Richardson bij de Philadelphia 76ers speelt, maar het is echt waar. De 33-jarige guard/forward speelde al anderhalf jaar geen wedstrijd meer en is sinds kort weer begonnen met schottrainingen na veel knie-ellende. Voor komend seizoen lichtte hij zijn spelersoptie en is hij de duurst betaalde speler op het Sixers-roster met 6,6 miljoen dollar komend jaar. Via zijn Instagram liet hij zien het schieten nog niet verleerd te zijn, maar er zit angstvallig weinig beweging in het fragiele lichaam. Zien we JRich nog terug?

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Bahadir 6 jaar ago

    Geweldig dit. Deze overwinning is volledig te danken aan de ‘amazing team effort’ van het Turkse team.

    Ben ontzettend trots dat de spelers, ondanks vele tegenslagen gedurende de wedstrijd, erin bleven geloven. Dat erin blijven geloven is voor mij persoonlijk nog belangrijker dan de overwinning. De vuur die ik in de ogen van sommige spelers zag was adembenemend.

    Vrijwel niemand had dit van tevoren verwacht van ons. Zo een beetje iedereen, inclusief mijzelf, hadden het over de absenties van Hedo Turkoglu, Ersan Ilyasova en Enes Kanter, maar deze spelers hebben iedereen verbaasd met hun strijdlust en wil om te knokken voor iedere bal.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen