NBA Update: Mediadag, Howard gaat driepunters schieten

Door

Houston Rockets Media DayNiets zo heerlijk als overpositieve teams op de mediadag voorafgaande aan het NBA-seizoen. Gisteren presenteerden de teams die de komende weken overzees spelen zich. Wat volgde was een waslijst aan gebruikelijke clichés, maar toch waren er her en der bij wat teams enkele bijzonderheden.

Zo liet Kevin Durant weten dat het niet zijn intentie was om de prestaties van Wade te bagatelliseren. Eergisteren meldde hij op Twitter dat hij liever James Harden in de Sports Illustrated Top 10 zag in plaats van drievoudig kampioen Wade. Dat leverde een digitale bitch fight op. Saillant detail: Gatorade zegde de sponsorovereenkomst met KD op, maar volgens het bedrijf heeft het niets te maken met het akkefietje van deze week. James Harden liet op zijn beurt weten dat hij zichzelf top-tienwaardig vindt. Het enige andere opvallende nieuws op de mediadag van OKC was de update over de blessure van Russell Westbrook. Er is deze week wat zwelling ontstaan bij zijn geopereerde knie. Volgens de teamarts is dat normaal in het herstel, maar het maakt wel duidelijk dat hij de start van het seizoen gaat missen.


Chicago Bulls
Natuurlijk stal Derrick Rose de show tijdens de perspresentatie. Veel vragen, zo niet alle, gingen over zijn terugkeer. Zelf wilde hij er niet te veel woorden aan vuil maken. “Alles gebeurt met een reden”, zei hij filosofisch. Coach Tom Thibodeau haalde nog wel even uit naar de criticasters: “De mensen die kritiek op Rose leverden hadden geen enkel idee waar ze over spraken.” Vervolgens waren de ogen gericht op Luol Deng, die volgend jaar einde contract is. De onderhandelingen over een verlenging bevinden zich in een impasse en Deng zelf wil er geen woorden aan vuil maken. General manager Gar Forman sprak woorden die de Bulls-fans als heerlijke vioolmuziek in de oren klinken: “Het is lang geleden dat we zulke goede starters hebben gehad als komend seizoen.”


Houston Rockets
Hét team van het afgelopen offseason. Met het binnenhengelen van Dwight Howard zijn de verwachten hoog. Maar niet iedereen zal even blij zijn geweest met de komst van Superman. Center Omer Asik, vorig jaar voor een smak geld aangetrokken, ziet zijn aantal speelminuten automatisch drastisch afnemen. “We zullen zien hoe het gaat. Ik maak me niet druk en doe gewoon mijn werk”, zei de Turk. De Rockets en Howard willen de mensen doen geloven dat hij ook op power forward kan spelen met Asik op center, maar in de praktijk zal dat een illusie zijn. Howard opperde tijdens de persconferentie om af en toe voor een driepunter aan te leggen. Het twitteraccount van de Rockets reageerde op de enige juiste manier op die uitspraak.


Overige teams
In Indiana zijn de verwachtingen hoog. Paul George tekende onlangs een monsterachtig nieuw contract en Danny Granger is weer klaar om te spelen na een seizoen blessureleed. Center Roy Hibbert had nog wat lovende woorden over voor collega Joakim Noah. “Ik mag hem niet, maar respecteer zijn kwaliteiten als center enorm.”

Waar John Wall zijn Washington Wizards al tot de eerste acht in de Eastern Conference rekent, durft de Braziliaanse center Nenê Hilário zich daar niet aan te wagen en legt dat uit door middel van een leuke metafoor.


Bij de Golden State Warriors is het één en al optimisme. Na een fantastisch seizoen kan het in hun ogen (na het aantrekken van Andre Iguodala) zelfs nog een stuk beter. Waren ze vorig seizoen al het eerste NBA-team ooit spelend met mouwtjes, nu gaan ze er tijdens iedere thuiswedstrijd op zaterdag consequent mee spelen.


Bij de Philadelphia 76ers was het ingetogen, precies zoals de verwachtingen zijn ten aanzien van dat team komend seizoen. Rookie Nerlens Noel wil komend seizoen ‘zo veel mogelijk leren’. Heerlijkste cliché van rookies! Ooit een rookie meegemaakt die zo min mogelijk wilde leren? Evan Turner doorbrak de gezapigheid met een klassiek ‘is dit live?-momentje.

Overig nieuws:
– Nog steeds frivool, maar wel officieel de oudste speler in de NBA: tweevoudig MVP Steve Nash. De pointguard van de Los Angeles Lakers heeft in samenspraak met coach Mike D’Antoni besloten om komend seizoen minder speeltijd te maken. Ze kijken met name naar hoe Greg Popovich dat aanpakt met Tim Duncan. Jordan Farmar en Steve Blake verdelen de overige speeltijd
– Triest nieuws uit Minnesota. Scherpschutter Chase Budinger moet wederom onder het mes om zich te laten helpen aan zijn linkerknie. Hij was net begonnen met trainen na negen maanden revalidatie.
– In Denver is er licht aan het einde van de tunnel. Danilo Gallinari kan volgens eigen zeggen eind november weer wedstrijden spelen voor de Nuggets. Ook hij raakte afgelopen seizoen slachtoffer zwaar geblesseerd aan zijn knie.
– Het huwelijk tussen Hedo Turkoglu en Orlando Magic is voorbij. De twee partijen zoeken een manier om op vriendelijke wijze -ongeveer zes miljoen dollar-afscheid van elkaar te nemen. De Turk speelde de afgelopen seizoen maar mondjesmaat vanwege zware blessures en een dopingschorsing.
– Bij de Toronto Raptors komt het trainingskamp als geroepen. Rudy Gay, Amir Johnson en Chris Wright laten op de spelmachine ‘Pop-a-shot’ zien dat het met de schotpogingen dicht bij de basket nog niet helemaal snor zit.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Daan 7 jaar ago

    Oooo we’re live?? hahah wat een mooie kop trekt hij daar

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen