NBA Update: Oden op het trainingsveld, MJ over twerking

Door

Greg Oden heeft na vier jaar blessureleed zijn eerste stappen op een trainingsveld gezet. Op de Bahamas, waar de Miami Heat trainingskamp houden, deed Oden een halve training mee. Hoewel het niet veel lijkt, is het een belangrijke stap voor de nieuwe aanwinst van coach Spoelstra. Oden speelde sinds december 2009 geen wedstrijd meer door knieproblemen.

De voormalig center van de Portland Trailblazers werd als eerste gedraft in 2007. In de slechts 82 wedstrijden die hij in de NBA speelde zette hij echter aardige gemiddeldes neer: 9,4 punten en 7,3 rebounds in 22,1 minuten per wedstrijd. Voor Greg Oden is het nu echter zaak om stap voor stap te werken naar een terugkeer in de NBA. Deze training is daarin een mijpaal.

Voor Miami is de hele situatie nagenoeg zonder risico. Zij betalen Oden het minimum salaris en als de center ook maar een glimp laat zien van de potentie die hij heeft, is dat het al waard voor de huidige kampioen. In het meest gunstige geval heeft Miami er voor weinig geld een top center bij. Onderstaande clip laat zien wat Oden kan als hij fit is, met toepasselijke muziek van Kanye West: “The only thing that that I pray is that my feet don’t fail me now”

Doc Rivers pakt Chris Paul hard aan
Chris Paul deed gisteren een boekje open over het eerste gesprek dat hij met Doc Rivers had na zijn aanstelling als coach van de Los Angeles Clippers: “Hij vertelde me dat ik niks was. Dat ik niks had klaargespeeld in deze competitie. Hij had nog gelijk ook. Je moet niet altijd horen wat je wil horen.”

Rivers, die deze zomer overkwam van de Boston Celtics, staat bekend om het motiveren van spelers en met Chris Paul heeft hij een punt. CP3 is één van de beste spelverdelers in de NBA en ieder jaar komt zijn naam voor op de MVP-lijstjes. Toch kwam hij met de Clippers nooit verder dan de tweede ronde van de playoffs en het lijkt erop alsof Rivers daar geen genoegen mee gaat nemen.

Michael Jordan over twerking
Michael Jordan is veel in het nieuws de laatste dagen voor de promotie van NBA 2K14 (de GTA V onder basketballfans). De beste speler aller tijden wist gisteren al te melden dat LeBron James geen partij voor hem zou zijn op het veld, in tegenstelling tot Kobe Bryant. Vandaag ging het over iets minder serieuze zaken. Twerking is niet aan Michael besteed, net als Twitter en Facebook. Jordan is gewoon oldskool.

Of de vraag aan Jordan iets te maken heeft met de ‘ode’ van Miley Cyrus aan de beste speler ooit blijft ongewis.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen