NBA Update: Circusschot Parker en Hibbert trouwt

Door

Tony Parker Attends Peak's Basketball Activity In Beijing
Weinig aardverschuivingen in de NBA, een goede week voordat de trainingskampen weer starten. De ongegarandeerde contracten gaan zeer binnenkort weer als warme broodjes over de toonbank en de sterren draaien zich langzaam warm. De banken van de teams stromen ook langzaam vol. Verrassend genoeg was Ramon Sessions nog niet onder de pannen. Hij vertrekt naar de Kings, zijn zesde team alweer in vijf jaar tijd. Ondertussen stapte Roy Hibbert in het huwelijksbootje en tovert Tony Parker er op los.

Voor 4,2 miljoen dollar hebben de Sacramento Kings er een prima back-up point guard bij voor de komende twee jaar. Met Darren Collison als startende spelverdeler liggen er genoeg kansen voor Sessions. Collison speelde het afgelopen seizoen namelijk als back-up van Chris Paul bij de Los Angeles Clippers en de vraag is of hij een heel seizoen met veel minuten fysiek aankan.

Met Ray McCallum Jr. hebben de Kings nog een point guard in de gelederen. Hij kwam aan het eind van vorig seizoen tot veel minuten door de blessure van Isaiah Thomas, maar geniet duidelijk weinig vertrouwen bij hoofdcoach Mike Malone.

Tony Parker tovert
Alsof het alledaags is, werpt Tony Parker even onderhands een no-look halfcourt shot binnen. Spectaculairder dan dit wordt het het hele komende San Antonio Spurs-seizoen al niet meer.

Hibbert trouwt
Het is een grappig idee: Roy Hibbert die een trouwpak op maat laat maken in een kledingwinkel. Zie je de desbetreffende winkelbediende al dat lintje om zijn borstkas vouwen? Afgelopen weekend was het zover, Hibbert stapte in het huwelijksbootje met zijn vlam. Zijn Indiana Pacers-teamgenoten waren uiteraard van de partij, evenals coach Frank Vogel. Helemaal okselfris zag hij er niet meer uit.

Four point game winner
Er is één ding dat je niet moet doen als een tegenstander een driepunter neemt om stand in de laatste seconde gelijk te trekken: een fout maken. Dat is precies wat de Griekse heren van PAOK doen op Vitaly Friedson van CSKA Moskou. Door de driepunter trekt hij de stand gelijk op 67-67 en gooit luttele seconden later ook de bonusworp binnen voor de oefenzege. Foutje, moet kunnen baas.

Kort nieuws
* Zoran Dragic, broer van NBA-ster Goran Dragic staat nadrukkelijk in de belangstelling van NBA-teams. Zoran speelde een sterk WK en heeft zelf ook wel oren naar een overstap, meldt Real GM. Wellicht een broedercoalitie in Phoenix?
* Evan Turner tekent zeer waarschijnlijk voor volgende week zijn definitieve contract bij de Boston Celtics. De oud-Sixer was einde contract en gaat nu in het Bostongroen spelen.
* Vechtersbaas Larry Sanders speelt komend seizoen met een bril zijn wedstrijden. In februari kreeg hij een elleboog van James Harden in zijn gezicht en was hij uitgeschakeld voor de rest van het seizoen. Hij kondigde toen al aan ze te gaan gebruiken en het is duidelijk een man van zijn woord.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen