NBA Update: Cavs tonen interesse in Jamal Crawford

Door

crawford

Terwijl jij het het zonnetje of juist de schaduw opzoekt, zoekt SportAmerika naar de laatste nieuwtjes voor de dagelijkse update. Met vandaag aandacht voor Jamal Crawford, die het zonnige LA wellicht verlaat voor het prachtige Cleveland. En de New York Knicks hebben een Griek gecontracteerd.

Crawford wil voor Cavs spelen
De Cleveland Cavaliers en de LA Clippers zijn in gesprek over een mogelijke trade voor Jamal Crawford. De zesde man van de Clippers zou volgens betrouwbare bronnen wel oren hebben naar een transfer. De mogelijkheid deel uit te maken van een team waarin LeBron James, Kevin Love en Kyrie Irving spelen is natuurlijk ook behoorlijk aantrekkelijk. Een langer verblijf in Los Angeles zou echter ook geen ramp zijn, waar hij eveneens kans maakt op een kampioenschap.

De handige dribbelaar maakt zich wel wat zorgen over zijn speelminuten. De Clippers hebben in Lance Stephenson, Austin Rivers en Pablo Prigioni een aantal goede bankspelers die de guard posities kunnen invullen en zijn opzoek naar een small forward. Door het salaris van Crawford te dumpen zou de franchise zo’n zestien miljoen dollar besparen.

De 35-jarige Crawford kan als geen ander zijn eigen schot creëren en staat bekend om zijn fenomenale crossovers. Zijn talent zou een bruikbare toevoeging zijn in Cleveland. Doordat de verdediging van de tegenstander van de Cavs al druk genoeg is met James, Irving en Love zou Crawford nog meer ruimte krijgen ook.

Ook de Miami Heat hebben interesse getoond in Crawford, die vorig jaar goed was voor 15,2 punten per duel.

Knicks contracteren Antetokounmpo
Phil Jackson, president van de New York Knicks, heeft gisteren bekend gemaakt dat zijn ploeg Thanasis Antetokounmpo heeft vastgelegd. De Knicks kozen de oudere broer van Giannis in de Draft van 2014 met de 51ste pick. Afgelopen seizoen speelde de lange Griek in de D-League, waar hij in de top tien stond voor blocks, steals en genomen vrije worpen. Kenmerkend in zijn spel is de grote hoeveelheid energie waarmee hij speelt.

Antetokounmpo nam ook deel aan de Dunk Contest. Bekijk hier een fraaie 360-dunk. Geen 50 waard, maar toch.

Kort nieuws

* Jason Terry is in gesprek met de New Orleans Pelicans. De Houston Rockets hebben de shooting guard ook een aanbod gedaan, maar Terry zou graag meer willen verdienen.

* China zal in 2019 het FIBA Wereldkampioenschap organiseren.

* De Amerikaanse voorselectie voor de Olympische Spelen in Rio volgende zomer werd gisteren bekend gemaakt. Een naam die ontbrak was die van Derrick Favors, tot ongenoegen van zijn Franse teamgenoot Rudy Gobert.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen