NBA Update: Bryant steelt high-five, Kerr herstelt van blessure

Door

T-Mobile Rookie Challenge and Youth Jam

We beginnen de update van vandaag met nieuws vanuit Chicago. De jaren bij Mike Dunleavy Jr. lijken te gaan tellen. De 35-jarige forward van de Chicago Bulls heeft last van zijn rug en moet daarom onder het mes. Hierdoor is hij acht tot tien weken uitgeschakeld en mist daardoor het begin van het nieuwe seizoen.

De Bulls hebben de afgelopen periode vaker spelers gehad met blessures. Derrick Rose is daar het grootste voorbeeld van met twee zwakke knieën. Ook Taj Gibson en Joakim Noah zijn nog herstellende van een blessure. De blessure van Dunleavy biedt wel kansen aan Tony Snell, Doug McDermott en Nikola Mirotic.

Oranje boven in Oklahoma
De Oklahoma City Thunder onthulde gisteren hun nieuwe alternatieve jersey voor komend seizoen. Het oranje-blauwe tenue moet lijken op de zonsondergang. OKC zal het nieuwe sunsetshirt achttien keer dragen dit seizoen.

Het is al weer het vijfde tenue die de Thunder zullen dragen dit seizoen. Voor het eerst is het alternatieve shirt oranje. Voorheen waren alleen blauw en wit de kleuren die OKC gebruikte. Het is de vraag of de fans deze verandering goedkeuren.

Kerr hestelt nog steeds van blessure
De zomer was niet makkelijk voor kampioencoach Steve Kerr. Na het winnen van de titel in de NBA is de coach niet mee geweest op zegetocht, maar werd hij meteen geopereerd aan zijn rug. Dat ging niet geheel volgens plan en er kwamen wat complicaties bij kijken.

“Ik maak geen grap, het was voor mij een fysiek zware zomer. Ik heb geen moment kunnen genieten van de titel en denken dat de winst het beste ooit is geweest.” Het gaat inmiddels goed met de coach en zal langzaamaan weer richting de stoel van hoofdcoach werken, maar laat het op dit moment over aan zijn assistenten.

Steve Nash tekent bij Warriors
Het heeft niet lang geduurd voor dat Steve Nash zijn rentree maakt in de NBA. De voormalige point-guard tekent een contract bij de Golden State Warrior als een part-time consultant. Een van zijn zorgen de komende periode zal de ontwikkeling van spelers zijn.

Steve Nash beëindigde vorig seizoen zijn carrière na een hardnekkige blessure. De keuze om voor de Warriors te kiezen is voor Nash niet heel moeilijk. In de tijd bij de Phoenix Suns creëerde Nash en Kerr een goede band met elkaar en dat resulteert nu in een samenwerking.

NBA 2K16 danst en steelt
Kobe Bryant zal allerminst blij zijn met de rating die hij gekregen heeft in NBA 2K16, maar over deze scene mag hij absoluut trots zijn. Er is een scene waar Harrison Barnes een vrije worp maakt en dat viel vieren met zijn ploeggenoten. Op briljante en eigenzinnige wijze steelt Kobe Bryant de high-five van Barnes.

Het is niet de enige toevoeging die de mannen van 2K games hebben toegevoegd. Ook blijken er veel nieuwe danspasjes in te zitten. Het neemt je terug in de tijd. Onder andere kan Carlton van ‘The Fresh Prince of Bal-Air’ worden nagedaan, maar ook nieuwe dansmoves/hits zoals ‘Whip and Nae Nae’ komen in het spel voor. Het spel komt op 29 september uit op onder andere PC, Xbox en Playstation.

Ook leuk om te lezen