NBA Update: Body Love and Buzzer Beaters

Door

Philadelphia 76ers v Cleveland Cavaliers

Hij kan het zelf niet geloven, maar het is toch echt waar: Kevin Love staat poedelnaakt in de bekende Body Issue van ESPN. De speler van de Cleveland Cavaliers is nog altijd herstellende van de schouderblessure die hij opliep in de play-off, en gaf te kennen dat het “de zwaarste dingen was waar hij mee om heeft moeten gaan.

In het interview met ESPN vertelde Love verder nog over het feit dat hij liefst zeven kilo is kwijtgeraakt door de blessure, en dat hij überhaupt nogal wat gewichtsproblemen heeft gehad in zijn jeugd. Hoewel hij nog wat vetjes kan lozen is Love niet van plan dat te doen: hij weet namelijk dat hij in de paint op moet boksen tegen grote brede tegenstanders. Dan kan hij wel wat kilo’s gebruiken.

Naked DJ
Kevin Love is overigens niet de enige basketballer op de lijst met naakte sporters: ook DeAndre Jordan is in adamskostuum op de gevoelige plaat gelegd. De kersverse aanwinst van de Dallas Mavericks vertelt openhartig over het feit dat hij vroeg maar een lange spriet was.

Wat verder nog leuk is om te melden over DJ? Hij houdt nogal van cartoons — hij kijkt bijvoorbeeld vaak Tom en Jerry voor de wedstrijd — en hij voelt zich op het veld net als Batman. De redactie van SportAmerika wil best meegaan met een geuzennaam als ‘the dark knight’, maar vermoed tegelijkertijd dat Jordan niet zo’n geruisloze acrobaat is als de vleermuizige superheld in kwestie.

Buzzer beater Johnson redt Heat in Summer League
Tyler Johnson heeft letterlijk en figuurlijk wat punten gescoord in de NBA Summer League. De speler van de Miami Heat, die begin dit jaar zijn officiële debuut maakte in de NBA maar nog geen aanspraak kan maken op een basisplek, was namelijk de grote man in de wedstrijd tegen de Brooklyn Nets.

Met nog 0,4 seconden op de klok en een achterstand van 70-69 had Miami maar één kans om de winst binnen te slepen. Een afgemeten inbound pass en een acrobatische lay-up van Johnson bleken voldoende, waarna de hele ploeg, waaronder Zoran Dragic en James Ennis, vanzelfsprekend klaarstond om hun goudhaantje te omhelzen.

“Ik denk niet dat ze verwachten dat een guard een dergelijk aanvalsplan zagen aankomen”, zei Johnson na afloop van de wedstrijd. “Je staat op het punt van verliezen, maar we hebben vijf jongens van vorig jaar in het team spelen, dus dat heeft geholpen om rustig te blijven. Als we rookies waren geweest was het moeilijker geweest.”

NBA-broertjes
We hebben zat broertjes in de NBA: Pau en Marc Gasol (die laatste overigens officieel nog free agent!), Goran en Zoran Dragic, Markieff en Marcus Morris, Brook en Robin Lopez. De Harrison-broertjes zouden zich wel eens bij dat lijstje willen voegen, aangezien het tweetal zich in de Summer League in de kijker probeert te spelen.

Beide broertjes speelden afgelopen zondag tegen elkaar. Aaron Harrison mocht aantreden in het team van de Charlotte Hornets, maar het was zijn broer Andrew die er met de eer en de zege vandoor ging. Zijn Memphis Grizzlies wonnen met 79-75. Nu nog maar even zien of we de broertjes in de NBA gaan zien na de zomer.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen