NBA Update: Blessure Cousins en Portland All Stars

Door
Morgen niet te zien in USA-shirt: DeMarcus Cousins
Morgen niet te zien in USA-shirt: DeMarcus Cousins

De vorige NBA update gemist? Je leest ‘m hier terug!

Knieblessure Cousins
Het houdt maar niet op met de blessures binnen Team USA. Na het gebroken been voor Paul George is nu ook DeMarcus Cousins (tijdelijk) uitgeschakeld. De grote man van de Sacramento Kings kreeg tijdens een training een tik op zijn knie en strompelde met veel pijn het veld af. De oefenwedstrijd tegen Brazilië van morgen zal Cousins sowieso niet halen, maar de vraag is hoe snel hij herstelt.

En belangrijker nog: wat betekent dit voor de power ranking van de spelers van Team USA? Cousins leek in de rangschikking van de forwards alleen Anthony Davis voor zich te moeten dulden, maar met nog een aantal weken te gaan voor het WK in Spanje begint, kunnen Mason Plumlee en Andre Drummond ook hun kans grijpen. Cousins lijkt zich echter geen zorgen te maken. “I’m fine”, twitterde hij vrij snel na de training.

Portland All Stars
Op zondag 25 februari 2015 staat de komende All Star Game weer op het programma in Madison Square Garden in New York. Een jaar later wordt dit sportspektakel georganiseerd in Toronto. En als het Oregon ligt, komen de supersterren van de NBA in 2017 of 2018 naar Portland om de strijd met elkaar aan te gaan. De Trail Blazers hebben in ieder geval een bid uitgebracht voor die twee jaren.

Houston Rockets v Portland Trail Blazers
Moda Center, waar de All Star Game in 2017 gespeeld gaat worden?

Als dit bid gehonoreerd wordt, is het de eerste keer dat de Trail Blazers gastheer spelen voor de All Star Game. Groot obstakel is op dit moment nog het beperkte aantal hotelkamers dat de stad heeft. Hoewel een groot, nieuw hotel in de planning staat, is het niet waarschijnlijk dat dit gebouw op tijd af is voor 2017. Wie weet dat de Charlotte Hornets, die ook een bid hebben uitgebracht, daarom de voorkeur zullen krijgen voor 2017.

Wie net als de vele voetbaldoemdenkers vermoedt dat een dergelijk evenement alleen maar veel geld kost, komt bedrogen uit. De stad Orlando kon $ 95 miljoen bijschrijven na de All Star Game in 2012, en hoewel de cijfers nog niet officieel bekend zijn wordt gefluisterd dat New Orleans dit jaar meer dan $ 100 miljoen heeft verdiend.

Ongevraagd Allen-bezoek

Zeven jongeren besloten gisteravond dat het tijd was voor een bezoekje bij hun buurman Ray Allen. Tijdens een feestje in een pand naast dat van de driepuntspecialist kwamen de brutale tieners op het lumineuze idee om eens te kijken hoe het huis van Allen er van binnen uit zag. Ze slopen naar binnen in de veronderstelling dat niemand thuis was, maar al snel werden ze geconfronteerd met Allens vrouw Shannon, die hen naar buiten schreeuwde.

De politie van Miami wist de tieners even later aan te houden, maar omdat ze overduidelijk niet op boevenpad waren besloot de diender geen proces verbaal op te maken, maar ze met een waarschuwing te laten ontsnappen. Allen zelf heeft niet op het inbraaknieuws gereageerd, maar aangezien zijn vrouw flink overstuur was zal hij vast nieuwe sloten hebben besteld.

Het is overigens nog steeds onduidelijk of de 39-jarige basketballer volgend seizoen weer uitkomt in de NBA. Volgens zijn manager heeft Allen nog altijd geen beslissing genomen over zijn toekomst, en het lijkt erop dat de oud-speler van Miami Heat pas in september de knoop doorhakt.

Kort Nieuws

  • De ploeggenoten van Paul George bij Team USA zijn hem verre van vergeten na zijn horrorblessure. Tijdens de warming up van de oefenwedstrijd tegen Brazilië zullen ze hun basketbalmakker eren met een speciaal t-shirt. En dat is niet alles: naar verluidt nemen ze ook een souvenir voor hem mee uit Spanje. Aardige jongens zijn het toch, die NBA-mannen.
  • De excentrieke eigenaar van de Dallas Mavericks, Mark Cuban, is in zijn nopjes met de zomeraankopen van zijn team. Allemaal jongens die volgens Cuban “een hoog basketbal IQ” hebben. Daarmee win je volgens hem de titel. OK. Zo kan je het natuurlijk ook zeggen.
  • LeBron James is wel in voor een goede grap. Vandaar dat hij de wereld wijs maakte dat zijn 9-jarige zoontje LeBron James Jr. een contract aangeboden had gekregen van Nike. Niet dat ‘Bronny’ niet kan ballen trouwens. Op vierjarige leeftijd schoot hij al aardig wat balletjes raak.

Tweet van de Dag

https://twitter.com/wilsonchandler/status/500263633553596417

Wilson Chandler (Denver Nuggets) is kennelijk bijtijds naar de kapper gegaan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen