NBA Update: Bledsoe, Redick, Martin en West

Door

Los Angeles Lakers v Los Angeles Clippers

Another busy day in the NBA! De telex loopt over met feiten en roddels. Of het nou gaat om trades, contractverlengingen of free-agents, iedereen ligt nu onder een vergrootglas. Hier een blik op wat er de afgelopen 24 uur gebeurd is.

Bledsoe naar de Suns, Redick naar de Clippers

In een trade tussen de Los Angeles Clippers, Phoenix Suns en Milwaukee Bucks verhuizen diverse spelers van plek. De Clippers sturen Caron Butler en Eric Bledsoe naar de Suns en ontvangen daarvoor J.J. Redick en Jared Dudley. De Bucks ontvangen twee second-round picks voor de volgende draft, van zowel de Clippers als de Suns één.

Bronnen melden dat Redick bij de Clippers een contract voor vier jaar kan tekenen ter waarde van 27 miljoen dollar. Hij zal bij de Clippers, waar het centrum volgepakt is met Andre Jordan en Blake Griffin, zorgen voor dreiging vanaf de driepuntslijn.

Kevin Martin naar de Wolves

Swingman Kevin Martin verruilt de Oklahoma City Thunder voor de Minnesota Timberwolves. De free-agent, die dit jaar het gat op moest vullen die James Harden vorig jaar achterliet, zal een contract tekenen van vier jaar voor ongeveer 30 miljoen dollar. Martin zal herenigd worden met zijn oude coach Rick Adelman, met wie hij al eerder samenwerkte in Sacramento en Houston. Ook free-agent Chase Buddinger, nu al spelend bij de Wolves, tekent bij. Zijn contract zal drie jaar geldig zijn met een optie voor een vierde termijn.

West, Splitter en Allen tekenen bij

David West verlengt zijn contract bij de Indiana Pacers. Zij bieden hem een contract voor drie jaar ter waarde van 36 miljoen dollar. West is een van de ankerpunten van de Pacers, die afgelopen seizoen reikten tot de East Finals. Het is de verwachting dat zij ook Paul George een verlenging van zijn contract zullen aanbieden voordat het nieuwe seizoen begint.

Tiago Splitter tekent een nieuwe contract bij de San Antonio Spurs. Er waren diverse gegadigden, waaronder de Portland Trailblazers, om de free-agent op te pikken, maar de Spurs boden hem een vierjarig contract ter waarde van 36 miljoen dollar. De Braziliaanse center, die beestachtig speelde tegen de Memphis Grizzlies in de Western Conference Finals, kon daar geen nee tegen zeggen.

Tony Allen, de topverdediger van de Memphis Grizzlies, heeft eveneens toegezegd een nieuw contract tekenen. Allen werd de afgelopen twee seizoenen verkozen voor het NBA All-Defensive team, reden genoeg voor Memphis om hem een nieuw contract aan te bieden van 20 miljoen dollar gedurende vier jaar.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen