NBA Update: Bijna dood-ervaring Bosh, Butler-biopic

Door

Detroit Pistons v Miami Heat

We naderen oktober met rasse schreden en aan alles is te merken dat de NBA weer op het punt van beginnen staat. Beat writers, bekende (en onbekende) Twitteraars, gevierde basketballjournalisten: ze zwengelen stuk voor stuk de babbelmotor weer aan na een zomer van relatieve rust. Bij SportAmerika maken we ons ook op voor het nieuwe seizoen.

Vanaf komende maandag trappen we af met onze traditionele 30 in 30, waarin we dagelijks een van de NBA-team op de korrel nemen, de veranderingen bespreken en de kansen inschatten voor het komende jaar. Je kunt natuurlijk in de stemming komen door alvast ons overzicht van vorig jaar door te spitten (en te lachen om sommige voorspellingen). Maar voor het zover is: de update!

Bijna dood-ervaring Chris Bosh
Dat Miami Heat-vedette Chris Bosh afgelopen jaar een fikse blessure had mag voor niemand een geheim zijn. Vlak na de All Star Game, in februari van dit jaar, werd bij de lange linkshander een longembolie geconstateerd waardoor hij de rest van het seizoen langs de kant komt. Maar dat het zo ernstig was dat Bosh min of meer een bijna dood-ervaring heeft gehad wisten we niet.

In een mooi artikel van Sports Illustrated blikt Bosh terug op de week dat hij vreesde voor zijn leven totdat artsen hem gerust konden stellen dat de bloedverdunners hun werk deden en de bloedproppen op leken te lossen. Maar dat was pas het begin van de revalidatie. Dagen achtereen lag de ster van Miami in een ziekenhuisbed opgehoopt vocht rond zijn longen uit zijn lichaam te krijgen; een helse pijnen veroorzakende exercitie.

Het zorgde bij Bosh voor de nodige introspectie, zeker aangezien Jerome Kersey vlak voor zijn diagnose was overleden, en later deze zomer nog meer lange basketballmannen als Darryl Dawkins en Moses Malone het leven lieten. Wat was hij? Wat wilde hij zijn? Het antwoord: a ball player, goddammit

Mark Wahlberg wil Caron Butler biopic
NBA-sterren en films gaan niet altijd goed samen. Space Jam is natuurlijk de grote uitzondering, en we kijken reikhalzend uit naar Space Jam 2 met LeBron James in de hoofdrol, maar misschien dat we ook al warm moeten gaan draaien voor een biopic over niemand minder dan Caron Butler. Hollywoodster Mark Wahlberg heeft er namelijk wel oren naar.

Volgens roddelwebsite TMZ zijn beide heren met elkaar in gesprek gegaan naar aanleiding van Butlers boek Tuff Juice over zijn jeugd als drugdealer en zijn weg naar de parketvloer van de NBA met al zijn sterren en dunks. Volgens Butler kan Wahlberg, die al enthousiast tweette over Tuff Juice, zijn verhalen naar het witte boek krijgen, mogelijkerwijs met Michael B. Jordan als hoofdrolspeler. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Jason Richardson stopt met basketballen
Dunkgrootheid Jason Richardson hangt zijn basketballschoenen definitief aan de wilgen. “Een bitterzoete dag”, zo schreef Richardson vanmorgen op zijn Instagram-account, om tegelijkertijd met veel plezier terug te kijken op zijn NBA-avonturen voor met name de Golden State Warriors. Voor die ploeg speelde hij tussen 2001 en 2007, ondertussen ook gekroond wordend tot Slam Dunk-koning in 2002 én 2003.

Richardson, die de afgelopen jaren actief was voor de Philadelphia 76ers en deze zomer nog een contract tekende bij de Atlanta Hawks, moet noodgedwongen stoppen met basketballen om gezondheidsredenen. Zijn knie is namelijk dusdanig versleten dat er een kans bestaat dat hij nooit meer fatsoenlijk kan lopen als hij doorgaat als professioneel atleet. “Ik wil niet de rest van mijn leven strompelen”, zei Richardson tegen Yahoo Sports over zijn beslissing.

Deadspin-redacteur Kevin Draper greep het plotselinge afzwaaien van Richardson aan om een mooi stuk over hem te schrijven. Zijn voorliefde voor de Warriors is dankzij J-Rich begonnen. Van een lelijk eendje toverde hij de Warriors om in een team om van te houden. Daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn, en als eerbetoon aan een eenzame hoogvlieger plaatsen wij als SportAmerika met veel genoegen de meest memorabele momenten uit zijn carrière.

Bill Simmons is back!
Fans van Bill Simmons kunnen hun hart ophalen: vanaf 1 oktober is de basketballgrootheid terug on the air met een podcast. Simmons raakte dit jaar gebrouilleerd met ESPN afgelopen zomer en gaat vanaf 2016 een talkshow presenteren bij HBO, maar tot die tijd kunnen we dus genieten van zijn zoetgevooisde stemgeluid en zijn mening over de NBA. Mooi!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen