NBA Update: All-Star break wordt verlengd

Door

NBA All-Star Game 2013

De NBA heeft naar verluid plannen om de traditionele All-Star break te verlengen. Op dit moment bestaat de onderbreking van het reguliere seizoen uit een (lang) weekend waarin diverse evenementen worden gehouden, met als klapstuk de wedstrijd tussen de beste spelers van de Eastern en Western Conference: de All-Star Game. De NBA houdt al voor komend seizoen rekening met een pauze die minstens een week zou duren. Dit geeft spelers meer rust en zou de kwaliteit van de competitie ten goede komen.

LeBron James is een van de spelers die voor de langere pauze zou hebben gelobbyd. Als superster geldt de pauze immers amper als een moment van rust, maar juist als moment voor intensieve media-aandacht en trainen met het All-Star team. Een langere onderbreking zou ook de sterren een moment van rust gunnen.

Shelvin Mack blijft bij de Hawks

Tegen het einde van het free agent seizoen vinden ook de laatste spelers hun plekje. Hoewel veel grotere spelers nog op zoek zijn, zijn het nu vooral de mindere goden die een plek vinden:

Point guard Shelvin Mack blijft nog zeker twee jaar bij de Atlanta Hawks. De 24 jarige Mack speelde vorig jaar een prima seizoen bij Atlanta, waar hij goed was voor 7,5 punten en 3,7 assists in 20 minuten per wedstrijd. De Hawks belonen hem daarvoor met een verlenging van zijn contract.

Mack begon zijn carriëre bij de Washington Wizards in 2011, maar verhuisde in het jaar daarop langs diverse clubs waaronder Philadelphia, Atlanta en opnieuw Washington. Bij de Hawks is Mack, samen met andere jongeling Dennis Schroder, de speler achter Jeff Teague. Vorig jaar vervulde hij die rol prima en de Hawks hopen dat de second-round pick uit 2011 dat ook dit jaar kan waarmaken.

Omri Casspi naar de Kings

Omri Casspi gaat spelen bij de Sacramento Kings, het team waarbij hij in 2009 zijn carrière begon. De 6’9″ forward speelde het afgelopen seizoen bij de Houston Rockets, maar kwam daar niet uit de verf. Tot nu toe was de 23e pick uit de draft van 2009 vooral in zijn eerste seizoen erg sterk. Toen noteerde hij 10,3 punten en 4,5 rebounds in 25 minuten per wedstrijd. In de jaren die hierop volgde werd dit echter gestaag minder, tot hij in het afgelopen seizoen niet verder kwam dan 6,9 punten en 4,7 rebounds per wedstrijd.

De Kings betalen Casspi het absolute minimum voor een speler met zijn ervaring en blijven daardoor net onder de salarisgrens. Casspi ontvangt komend jaar net iets minder dan 1 miljoen dollar.     

Xavier Henry blijft bij de Lakers

Xavier Henry blijft nog een jaar in Los Angeles. De in België geboren forward noteerde afgelopen seizoen prima cijfers met 10 punten en enkele rebounds per wedstrijd en kan daardoor nog een jaar bij de Lakers blijven.

Andere gegadigden waren er niet voor Henry. Na afgelopen seizoen onderging de 23-jarige een tweetal operaties aan respectievelijk zijn pols en knie, iets wat andere teams terughoudend maakte aanbiedingen te doen.

Henry werd in 2010 als 12e gedraft door Memphis en speelde in de twee jaar daarop bij New Orleans. Pas in afgelopen seizoen liet Henry ook in de statistieken zien dat hij kan basketballen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen