NBA Update: Adam Silver over domestic violence, Milicic gaat kickboksen

Door

2014 NBA Finals - Game Two

Lees hier de vorige NBA Update.

Na perikelen rond huislijk geweld in de NFL is ook de NBA zich ervan bewust dat dit probleem aangepakt moet worden. Commisioner Adam Silver liet zich in zijn eerste jaar in functie al eerder zien als iemand, die kordaat optreedt als er beslissingen gemaakt moeten worden. Het lijkt erop alsof hij in dit geval niet anders gaat doen.

In de huidige CBA van de NBA is opgenomen dat een speler, die zich schuldig maakt aan huislijk geweld, geschorst zal worden voor minimaal tien wedstrijden. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een eerste of herhaaldelijk vergrijp. In de huidige statuten van de NFL staat, dat een speler bij een eerste vergrijp geschorst wordt voor zes wedstrijden. Gaat de speler een tweede keer in de fout dan levert het hem een levenlange ban op.

Het laatst bekende geval van huislijk geweld in de NBA dateert van 7 augustus 2014. Free agent Greg Oden zou zijn vriendin in haar gezicht geslagen hebben. Oden zal vermodelijk in November voor de rechter moeten verschijnen.

Darko Milicic gaat kickboksen
Volgens NBASerbia.com zal Darko Milicic volgend jaar niet meer op de basketballcourt, maar in de ring te vinden zijn. Na in 2013 de NBA voorgoed verlaten te hebben, besluit de 29-jarige Serviër het basketball helemaal de rug toe te keren om zich te gaan richten op het kickboksen.

Milicic werd in 2003 als tweede (na Lebron James, maar vóór bijvoorbeeld Carmelo Anthony en Dwayne Wade) gedraft door de Detroit Pistons, waar hij in zijn rookie-jaar kampioen werd. Na een aantal seizoenen van teleurstelling en weinig speelminuten werd hij getrade naar de Orlando Magic. Hierna speelde Darko nog voor de Memphis Grizzlies, New York Knicks en Minnesota Timberwolves. In 2012 tekende hij een contract voor de Boston Celtics, waar hij vervolgens maar in één wedstrijd meespeelde. Milicic werd gewaived nog vóór Thanksgiving en keerde de NBA voorgoed de rug toe.

Hieronder is een filmpje te zien van een training van Milicic (met achtergrondmuziek van een soort Servische 2Pac). Vanaf 3:35 is een kickboksroutine van de Serviër te zien en om heel eerlijk te zijn ziet het er niet eens zo gek uit! Misschien wacht Milicic nog een glansrijke carrière in zijn nieuwe sport. Woensdag zal Darko zijn handtekening onder een contract zetten, wat hem professioneel kickbokser maakt.

James Blair weer welkom in Cleveland
U vraagt zich misschien af “Wie is James Blair?”. Het antwoord is hieronder te vinden.

Blair bereikte hiermee wel wat hij wilde: Hij kreeg Lebron James’ aandacht. Volgens een artikel in ESPN the Magazine hebben James Blair en Lebron James’ paden elkaar nogmaals gekruist. Op het kampionschapsfeestje van de Miami Heat in 2013 gebeurde het volgende:

After the Heat win Game 7, Blair and Abrams go to the team’s championship party the next day. They drink $13 beers all night until finally a commotion draws their attention to an elevated VIP area. There, LeBron, Dwyane Wade, Chris Bosh and Drake are celebrating. Blair, one floor below the Heat stars, wiggles his way closer.

Blair looks up at the DJ booth and spots Steph Floss, the Cavs DJ, whom Blair has — of course — befriended on Twitter and partied with in Cleveland. Apparently, Floss has been flown to Miami for the party.

What ridiculous luck.

The next few moments will come together like a perfect pick-and-roll. Floss directs LeBron’s gaze to the dance floor, where Blair is waving. LeBron smiles and salutes Blair. For the first time, they share a private moment. (LeBron will later recall that night and tell Sports Illustrated, “Yeah, that’s James Blair, he’s my guy.”)

Blair kreeg voor zijn actie in Quicken-Loans Arena een stadionverbod van één jaar opgelegd, wat afgelopen maart eindigde, maar wegens onbekende redenen verlengd werd tot de zomer. De Cavaliers hebben het stadionverbod nu beëindigd en de beste man is eindelijk weer welkom in Quicken-Loans Arena.

Lance Stephenson videoclip
Dat Lance Stephenson een apart figuur is weten we allemaal. En dat de meeste rappers willen basketballen en de meeste basketballers willen rappen is ook al jaren duidelijk. Na mixtapes, tracks en soms zelfs video’s van verschillende basketballers is het nu de beurt aan niemand minder dan Lance Stephenson. Eerder zagen we Team USA hun wereldkamioenschap vieren met “The Shmurda Dance” die zijn oorsprong kent bij de uit Brooklyn afkomstige rapper Bobby Shmurda. Nu komt Lance Stephenson (eveneens uit Brooklyn) de track “Hot N*gga” van diezelfde Bobby Shmurda.

Metta World Panda Friend
Laten we eerlijk zijn. Met Ron Artest Metta World Peace Panda Friend is het leven nooit saai. Zo heeft onze Panda-liefhebbende vriend een opmerkelijk paar schoenen waar hij op gaat spelen in de Chinese basketball competitie. De schoenen zullen deze week te koop zijn.

Dwayne Wade’s Dexter schoen
Dwayne Wade speelt in Miami. De Showtime serie Dexter speelt zich ook af in Miami. Dexter is een seriemoordenaar, die overdag werkt als bloedspetter analist voor Miami Metro Police. Miami verbindt de twee met elkaar en dus heeft Li-Ning, waar Wade sinds 2012 zijn schoenendeal heeft de Way of Wade 3 nu ook met een op Dexter geïnspireerde colorway.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen