NBA Update: Noel mist waarschijnlijk een heel seizoen

Door

Samford v KentuckyNerlens Noel, rookie van de Philadelphia 76ers, mist waarschijnlijk het hele seizoen door een knieblessure. Dat is wat Sam Amico van FOX Sports opmaakte uit de woorden van coach Brett Brown.

 

De kans is dus groot dat de center pas in het seizoen 2014-2015 zijn debuut in de NBA gaat maken. Brown verwacht een langzaam herstel. Noel zelf hoopt rond de kerstdagen weer te kunnen spelen, maar de Sixers willen voorzichtig omgaan met het talent. Spencer Hawes, Kwame Brown en Daniel Orton vullen nu het frontcourt en snellere terugkeer van Noel zou ook geen goede zaak zijn voor de tanking ambities van de Sixers.

Noel werd als zesde gekozen in de draft door de New Orleans Pelicans, die hem vervolgens ruilden met All-Star Jrue Holiday van de Sixers. De slow start is vervelend, maar het hoeft niet het einde van de wereld te betekenen (zie Blake Griffin, die zijn debuut in de NBA ook met een jaar moest uitstellen wegens een blessure).

Nate Robinson over de schreef
Nate Robinson, de nieuwbakken guard van de Denver Nuggets, heeft een boete van tienduizend dollar gekregen omdat hij OKC-rookie Steven Adams van achter in zijn borst sloeg in een preseason wedstrijd afgelopen week. De kleine guard sloeg de veel grotere Adams met nog elf minuten op de klok en werd daarvoor naar de kleedkamers verbannen. Hieronder het incident:

Robinson penalty

Overigens is ook Oklahoma City Thunder-center Hasheem Thabeet zijn boekje te buiten gegaan. Hij krijgt één wedstrijd schorsing voor een kopstoot tegen Greg Stiemsma van de Pelicans. Zijn ‘Zidaantje’ volgde twee dagen nadat zijn ploeggenoot Adams slachtoffer was van de slaande beweging van Robinson.

Hoogtepunten uit de preseason wedstrijden:

Kyrie Irving die de verdediging van de Sixers te kijk zet:

Tyler Hansbrough die zijn houding verandert wanneer hij realiseert met wie hij een stevig duelletje uitvocht.

 

Foto: Getty Images

 

2 Reacties
  1. Kris 7 jaar ago

    De Sixers moeten niet doen alsof dit een verassing is.

    • Alerk 7 jaar ago

      Klopt, maar als noel fit is kan hij wel eens heeeel goed worden

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen