NBA Update: Westbrook-imitatie en Nelson naar Nuggets

Door


Boston Celtics v Denver Nuggets

Terwijl de Summer League rustig voortkabbelt en de laatste free agents op worden gepikt, lijken de sterren in de NBA lekker te genieten van een welverdiende vakantie. Gelukkig zijn er dan altijd nog mensen die de beste NBA-spelers na kunnen doen. Zo doet deze meneer een wel heel erg goede Russell Westbrook imitatie.

Summer League
In die Summer League liet de veelbesproken draftpick van de New York Knicks maar weer eens zien dat hij best over wat skills beschikt. Kristaps Porziņģis liet eerst met een mooie transition jump hook:

En daarna met een prima drive voor een 2.15 lange center:

Zien dat hij wellicht de fluitende New York Knicks-fans van repliek gaat voorzien.

Ook Pat Connaughton liet voor de Portland Trail Blazers even zien wat hij in zijn mars had. De 23-jarige guard was vorig jaar nog geselecteerd in de MLB-draft, maar verkoos tot nu toe toch een basketballcarrière en werd als 41ste gekozen in de NBA Draft van dit jaar. Geen slechte keuze als je plays als dit ziet.

Wie geen indruk maakten? De Lakers. Maar dat is eigenlijk niets nieuws de laatste jaren.

Free-agents
Wat betref de signings gebeurde er niet zoveel de laatste 24-uur. Jameer Nelson tekent naar alle waarschijnlijkheid een driejarig contract bij de Denver Nuggets, waar hij ook het laatste gedeelte van vorig seizoen voor speelde.

Een andere wat oudere point guard wisselt wel van team. Steve Blake speelt volgens seizoen voor de Detroit Pistons. In ruil voor Blake ontvangen de Brooklyn Nets (waar de 35-jarige guard nooit voor speelde) forward Quincy Miller.

Greek Freak
Net als de Griekse economie ziet Giannis Antetokounmpo er wat opgeblazen uit.

Een foto die is geplaatst door NBA (@nba) op

DeAndre Jordan saga
Ook mag natuurlijk het laatste nieuws rond de DeAndre Jordan soap niet ontbreken. Grantland maakte een screenshot van de mailbox van Mark Cuban. Ook ESPN heeft een mooi artikel over de road trip van DeAndre.

Overigens gaf NBA Commissioner Adam Silver voor het eerst een reactie op het moratorium, dat door de DeAndre-saga in de spotlight is komen te staan. “Is er een beter systeem dan?” Vroeg Silver zich af.

But on the other hand people have to remember one of the reasons for the moratorium was it used to be a guy could go from being a player under contract to all of a sudden at 12:01 signing with a new team. And people would say, ‘How in the world would that happen if he had been under contract and wasn’t supposed to be talking to other teams?’

Het hele statement van Silver is hier te lezen.

Geen idee
En om af te sluiten. Eigenlijk weet niemand in de NBA waar ie mee bezig is.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen