NBA Trade Machine: Northwest Divison

Door

Memphis Grizzlies v Minnesota Timberwolves

Minnesota Timberwolves

Foto: Jordan Johnson/NBAE via Getty Images

De toekomst ziet er mooi uit voor de Timberwolves. Met Karl-Anthony Towns hebben de Wolves hun derde first round pick in hun roster. Het team zit vol talent, en zou binnen een paar seizoenen de playoffs kunnen halen.

Er zijn nog een aantal spelers die de groei van spelers zouden kunnen vertragen. Toen Minnesota de playoffs probeerde te halen met Kevin Love hadden ze een team met meer ervaring, er zijn nog een paar spelers over van dat team, en het wordt tijd dat die worden getrade.


Minnesota Timberwolves krijgen J.R. Smith (sign & trade) + 2018 first round pick

Cleveland Cavaliers krijgen Kevin Martin


Op de shooting guard positie hebben de Wolves Zach Lavine, hij had een prima rookie seizoen vorig jaar, hij scoorde 10,1 punten per wedstrijd en gaf 3,6 assists. Het zou een goede keuze zijn om Lavine volgend seizoen te laten starten, maar dan moet Kevin Martin wel vertrekken.

De Cavaliers zouden Martin met open armen ontvangen. Martin zou een goede upgrade op de shooting guard positie zijn. J.R. Smith speelde vorig jaar soms geweldig, maar soms zeer slecht voor de Cavs. Kevin Martin is een betere scorer dan J.R. Smith, en is stukken constanter dan Smith.

De Timberwolves krijgen in J.R. Smith een goede sixth man, die in een korte tijd veel punten kan scoren. De trade geeft Minnesota meer cap space, en als Smith een eenjarig contract tekent, hebben de Wolves volgend jaar weer genoeg nieuwe opties.

Ook leuk om te lezen