NBA Trade Machine: Northwest Divison

Door

Utah Jazz v Atlanta Hawks

Foto: Brace Hemmelgarn / USA TODAY Sports

Utah Jazz

Als het seizoen iets langer had geduurd, dan hadden de Utah Jazz de playoffs gehaald. De fantastische reeks die begon nadat Utah Eness Kanter verhandelden naar de OKC Thunder, kreeg veel te weinig aandacht. De Utah Jazz waren uit het niets een van de beste defensieve teams in de NBA, en als ze dit niveau doorzetten naar aankomend seizoen, dan kunnen ze de playoffs zeker halen.

Er is een positie die toe is aan verbetering. De point guard Trey Burke is de zwakke schakel van de Jazz, en doordat Dante Exum het hele seizoen is uitgeschakeld door een ACL blessure, zijn er weinig andere opties. Raul Neto wordt genoemd als eventuele vervanger, maar de Braziliaan heeft nog geen enkele wedstrijd gespeeld.


Utah Jazz krijgen Darren Collison

Sacramento Kings krijgen Trey Burke + 2017 first round pick


Darren Collison is te goed om alleen gebruikt te worden als back-up point guard bij de Sacramento Kings. Hij is geen point guard voor een title contender, maar bij een team dat niet extreem afhankelijk is van een point guard kan Collison heel nuttig zijn. De Jazz kan dat team zijn.

Collison zou goed bij de Utah Jazz passen, Utah heeft niet per se een dominante spelverdeler nodig, Alec Burks en Gordan Hayword zijn ook vaak de aangevers. Collison is een goede scorer (16,1 punten per wedstrijd vorig seizoen) en als verdediger is Collison beter dan de meeste point guards. Hij brengt ervaring mee die nodig is bij Utah.

De Sacramento Kings krijgen Trey Burke, die vorig seizoen vooral als back-up goede dingen liet zien. Achter Rajon Rondo hoeft Burke zich totaal niet druk te maken om defense. Als hij het schieten van low percentage shots afleert, kan hij een prima sixth man zijn.

Daarnaast krijgen de Kings een first round pick uit 2017. In 2017 is Burke al weer free agent (met een team optie) dus als het experiment met hem mislukt, dan kunnen ze hem laten gaan een een andere point guard draften.

Ook leuk om te lezen