NBA Trade Machine: Northwest Divison

Door

PI-NBA-Anthony-Bennett-Minnesota-Timberwolves-110114.vadapt.620.high.0

foto: Brace Hemmelgarn / USA TODAY Sports

Oklahoma City Thunder

Is er nog ruimte voor verbetering bij de Oklahoma City Thunder? OKC heeft een zeer breed team vol jonge spelers en aangezien ze in de Luxury Tax zitten konden ze niks in de free agency periode doen. Met dit team moeten Kevin Durant en Westbrook de finals kunnen halen, als ze fit blijven zijn ze het team to beat. Op de bank zijn er nog enkele verbeterpuntjes.

De Thunder moet op zoek naar goedkope, no risk moves, op de power forward positie kan nog wel een goede speler bij.


Oklahoma City Thunder krijgen Anthony Bennett

Minnesota Timberwolves krijgen Steve Novak en Mitch McGary + 2016 second round pick


In 2013 werd hij als eerste gedraft door de Cleveland Cavaliers, maar hij heeft zijn belofte absoluut niet waargemaakt. Anthony Bennett heeft al twee jaar moeite met fit blijven en krijgt te weinig speelminuten om zich te bewijzen. De Timberwolves, die Bennett vorig jaar ontvingen in de trade van Kevin Love, hebben al genoeg spelers op de power forward positie.

Bennett zou veel kunnen leren van Serge Ibaka, vooral defensief kan Bennett nog veel groeien. Bij de Thunder kan hij meer minuten maken dan bij de Timberwolves, en met geweldige spelers om zich heen wordt Bennett alleen maar beter.

In de trade krijgt Minnesota Mitch McGary, die als center zeer efficiënt is. Daarnaast hebben ze in Steve Novak een veteraan in de kleedkamer en een goede schutter.

Ook leuk om te lezen