NBA Trade Machine: Northwest Divison

Door

hi-res-185153223-alex-len-of-the-phoenix-suns-boxes-out-meyers-leonard_crop_north

foto: Cameron Browne/Getty Images

Portland Trail Blazers

Wie had de ramp van een zomer kunnen voorspellen bij de Portland Trail Blazers? In een week vertrokken vier starters en de sixth man Portland. Het roer werd volledig omgeslagen, in plaats van een contender in de Western Conference hebben de Blazers nu een zeer jong team die de Lottery in gaan.

Met een beetje geluk kunnen de Trail Blazers binnen een seizoen weer de top halen. Door de salary cap die volgend jaar explodeert kan Portland een interessant team worden, aangezien ze dan extreem veel cap space hebben. Damian Lillard kan laten zien dat hij de leider van een team kan zijn, nu LaMarcus Aldridge vertrokken is. Van dit jaar zal Lillard veel leren.


Portland Trail Blazers krijgen Alex Len

Phoenix Suns krijgen Chris Kaman + 2016 second round pick


Veteranen zijn op dit moment niet zo nodig bij Portland. Jonge talenten die binnen een of twee jaar hun potentieel kunnen bereiken zijn nodig. Chris Kaman is een prima back-up, maar hij is te oud om van waarde te zijn. De Suns, die de playoffs dit jaar willen halen, kunnen een ervaren back-up center beter gebruiken.

Alex Len is getalenteerd, maar hij heeft zeker nog tijd nodig om beter te worden. Bij de Trail Blazers kan hij veel meer speelminuten krijgen dan bij de Suns, waar Tyson Chandler de starting center is vanaf volgend seizoen.

Ook leuk om te lezen