NBA Trade Deadline Special: Tankers

Door

Portland Trail Blazers v Los Angeles Clippers

Boston Celtics

Maandenlang hield Rajon Rondo de Celtics in gijzeling. Zijn contract liep aan het eind van het seizoen af, waardoor Boston in een lastige positie kwam. Ze konden er enerzijds voor kiezen om de voormalig All-Star  van de hand te doen, in de wetenschap dat ze er nooit meer zo veel voor terug zouden krijgen als voor zijn blessure. Aan de andere kant konden ze proberen hem te behouden, door middel van hem  te omringen met enkele grote naam.

Toen in de zomer het laatste plannetje niet lukte, besloot GM Danny Ainge de spelverdeler gaandeweg dit seizoen aan Dallas te verhandelen, voor een aantal role players, maar belangrijker, een aantal draftpicks. Niet veel later volgde een soortgelijke constructie voor Jeff Green (naar Memphis).

Het effect van de verschillende transacties is dat Boston twee bovengemiddelde basisspelers kwijt is geraakt, maar er wel weer een paar draftpicks voor terugkreeg. Daarmee werd extra versterkt dat de focus met mogelijk negen extra eerste ronde draftpicks (tot en met 2018) op de toekomst ligt.

Met dat in het achterhoofd kan je er op rekenen dat Boston ook de laatst resterende overbetaalde contracten probeert te unloaden. Één speler die tot die categorie valt, is Evan Turner, die niet op zijn plaats lijkt in Beantown. Doordat hij bij bijvoorbeeld Portland een belangrijke rol zou kunnen vervullen vanaf de bank, zou Boston een trade kunnen overwegen tussen hem en de makkelijk scorende combo guard C.J. McCollum en een tweede ronde draftpick. Je kan immers nooit genoeg draftpicks hebben.

4 Reacties
 1. Garnett terug naar Minnesota zou geweldig zijn, maar KG zou als speler best gewoon stoppen en gaan voor een rol als assistent-coach.

  • Johan Brinkel 6 jaar ago

   Ik zou hem echt dolgraag als speler van Minnesota zien retiren… Dat tenue van Brooklyn kan me maar niet bekoren bij één van mijn grootste idolen!

 2. Mark 6 jaar ago

  En dan blijft Okafor nog een jaartje bij Duke… Dat zou pijnlijk zijn voor de Knicks.

  • Okafor komt naar de NBA, bestaat geen twijfel over. In college kan hij nu al niets meer leren.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen