NBA Trade Deadline Special: Tankers

Door

Minnesota Timberwolves v Los Angeles Lakers

Donderdag 19 februari is een datum die door veel NBA General Managers in hun agenda met een dikke viltstift is omcirkeld. Het betreft namelijk de laatste dag dat de GM’s spelers kunnen ruilen met andere ploegen. Indien clubs hun selectie nog van extra punch willen voorzien richting het laatste deel van het seizoen, zullen de aanwinsten dus voor het verstrijken van de trade deadline moeten worden binnengehaald.

Traditiegetrouw is dit een week waarin volop wordt gespeculeerd, en vele namen de revue passeren. Wij bij SportAmerika willen ook graag een duit in het zakje doen middels deze Trade Deadline Special, waarin we per ploeg een (realistisch en financieel mogelijk) ruilvoorstel doen, dat het team (nog) beter zou moeten maken. Na eerder de contenders besproken te hebben, is het vandaag tijd voor de zogenaamde tankers.

Tankers

Vanaf jongs af aan wordt elk jongetje geleerd dat het in de sport maar draait om één ding: winnen. Hoewel deze wijsheid misschien nog wel het meest verkondigd wordt bij Amerikanen, creëerde datzelfde volk een systeem voor haar professionele sporten, waarin het juist loont om te verliezen. Door middel van de draft, waarin de slechtst presterende teams als eerste de kans krijgen nieuwe talenten binnen te halen, is er een cultuur ontstaan waarin het gedoogd wordt om te verliezen, met het idee dat het er op lange termijn uiteindelijk sterker van wordt.

Een kenmerk van tankers is dat het management (opeens) besluit bewezen topspelers in de uitverkoop te doen, om er vervolgens ongepolijste diamanten voor terug te krijgen. Een gemiddelde tanker wil dus helemaal geen dure topspeler in huis halen, maar kiest er voor een goedkoop talent de kans te geven. In dat kader moeten onze  ruilsuggesties ook gezien worden.

Foto’s: Getty Images

4 Reacties
 1. Garnett terug naar Minnesota zou geweldig zijn, maar KG zou als speler best gewoon stoppen en gaan voor een rol als assistent-coach.

  • Johan Brinkel 6 jaar ago

   Ik zou hem echt dolgraag als speler van Minnesota zien retiren… Dat tenue van Brooklyn kan me maar niet bekoren bij één van mijn grootste idolen!

 2. Mark 6 jaar ago

  En dan blijft Okafor nog een jaartje bij Duke… Dat zou pijnlijk zijn voor de Knicks.

  • Okafor komt naar de NBA, bestaat geen twijfel over. In college kan hij nu al niets meer leren.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen