NBA Trade Deadline Special: Contenders

Door

Memphis Grizzlies v Golden State Warriors

Donderdag 19 februari is een datum die door veel NBA General Managers in hun agenda met een dikke viltstift is omcirkeld. Het betreft namelijk de laatste dag dat de GM’s spelers kunnen ruilen met andere ploegen. Indien clubs hun selectie nog van extra punch willen voorzien richting het laatste deel van het seizoen, zullen de aanwinsten dus voor het verstrijken van de trade deadline moeten worden binnengehaald.

Traditiegetrouw is dit een week waarin volop wordt gespeculeerd, en vele namen de revue passeren. Wij bij SportAmerika willen ook graag een duit in het zakje doen middels deze Trade Deadline Special, waarin we per ploeg een (realistisch en financieel mogelijk) ruilvoorstel doen, dat het team (nog) beter zou moeten maken. Vandaag trappen we af met zes zogenaamde contenders.

Contenders

Er zijn een aantal teams die op basis van de prestaties tot dusverre uitermate tevreden zullen zijn. Ze winnen meer dan ze verliezen, staan hoog in de standen, en zullen zich normaliter zonder al te veel moeite plaatsen voor de play-offs. Het zijn clubs die goed spelen, met een solide geraamte dat het merendeel van de speelminuten opeist. Het zijn de franchises die gelden als favoriet voor de titel. Kortom: het zijn contenders.

Bij de contenders zouden de play-offs morgen mogen beginnen, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over hun spelersmateriaal. Ze beschikken over een bovengemiddelde selectie en zijn op vrijwel alles posities goed (dubbel) bezet. De kans dat er (grote) namen van spelers van deze clubs genoemd worden rondom de deadline, is klein, simpelweg omdat het crescendo gaat. Als ze dealen, zullen het naar verwachting bankspelers zijn. In die lijn kunnen ook onze voorgestelde trades gezien worden.

2 Reacties
 1. Paar mooie voorstellen!

  Ik zie wel niets in twee zaken:

  – Vince Carter voor Evan Fournier?? VC is nu geblesseerd maar hij is alles wat Memphis nodig heeft in de play-offs: shooting, ball-handeling en ervaring. Fournier is enkel het eerste. VC’s stats zijn niet geweldig maar hij speelde lang niet fit en zijn minuten werden ook gelimiteerd.

  – Andre Iguodala moet gewoon in GSW blijven. Dude is insane defender en geeft de Warriors een extra ‘tough edge’ die ze echt kunnen gebruiken. Hij doet ook kleine dingen die niet in de box score verschijnen.

 2. Johan Brinkel 6 jaar ago

  Ik heb niet meer zo’n hoge pet op van VC. Leuk en aardig dat hij vorig seizoen in de play-offs af en toe nog leuke dingen liet zien, maar ook in het kader van de toekomst, zou hij toch eigenlijk geen rol meer mogen hebben bij een contender?

  Wat betreft Iguodala. Ik zie ook echt wel wat voor waarde hij heeft voor het team, maar zoals ik al schetste: iedereen behouden gaat gewoon niet lukken. En als ik moet kiezen tussen Iggy en Green, dan kies ik 100% voor Green… Helaas voor Iggy…

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen