NBA-sterren gaan op tour

Door

 

Als we niet competitief mogen basketballen, dan spelen we toch gewoon wereldwijd wat oefenpotjes. Dat is het idee van veel NBA-sterren. Terwijl de eigenaren en de spelersvakbond ook met de hulp van een mediator niet verder kwamen in de onderhandelingen, beginnen de heren basketballers een twee weken durende exhibition tour.

Helemaal rond is de deal nog niet. Volgens bronnen gaat het nu nog om de laatste details en dan kan het feest met louter grote namen uit de league beginnen. Hoewel de deelnemerslijst niet definitief is, zouden Kobe Bryant, LeBron James, Dwayne Wade, Derrick Rose, Carmelo Anthony, Chris Paul, Amare Stoudemire, Chris Bosh, Rajon Rondo, Blake Griffin, Russell Westbrook, Carlos Boozer, Paul Pierce,  Tyson Chandler en waarschijnlijk ook nog de drie Kevin’s, Garnett, Love en Durant, wel oren hebben naar zo’n betaald basketbaluitje.

Niet geheel toevallig b-ballen de heren in de periode dat zij actief zouden zijn in de NBA. Kampioen Dallas zou dinsdag 1 november het bal openen tegen Chicago. Maar de eerste twee weken van het nieuwe seizoen zijn al geschrapt door David Stern wegens de voortslepende lockout.

Voor de basketballers is het een win-winsituatie. Zij krijgen nu de mogelijkheid van zondag 30 oktober tot en met woensdag 9 november op niveau wat wedstrijden te spelen én ze verdienen nog eens een leuke buck. Voor hun optredens in de oefenpotjes die worden gespeeld in Puerto Rico, Londen, Macau en Australië kunnen zij een bedrag ontvangen tot aan 1 miljoen dollar.

Dit geld komt uit de zak van Calvin Darden; een zakenman uit Atlanta die loaded is. Hij is ook degene die deze exhibition tour uit de grond probeert te stampen. De laatste weken heeft hij zijn tong blauw geluld om de zaakwaarnemers van de spelers te overtuigen. Inmiddels heeft hij al contracten met handtekeningen van Bryant, Wade, Bosh, Griffin, Rondo en Pierce op z’n bureau liggen. In de komende dagen moet hij rondkomen met de andere toppers  en ligt voor hem de schone taak om de verzekeringseisen op orde te krijgen.

Met dit initiatief verwacht de zakenman geld te verdienen. Hij rekent erop dat de wedstrijden te zien zullen op televisie, wellicht zelfs in the States. Maar net zoals de tour is hier nog geen definitief uitsluitsel over te geven.

Foto: undergroundsoles.com

Ook leuk om te lezen