NBA Slam Dunk Contest: Terug in de tijd (1)

Door

Komende zaterdag staat er in Los Angeles het jaarlijkse ‘NBA Slam Dunk Contest’ op het programma.

Vier deelnemers zullen voor de twintigste keer in de historie van van het evenement voor de titel. De winnaar van de laatste twee edities, Boston Celtics-speler Nate Robinson, zal niet mee doen.

Daarentegen heeft het evenement wel de grote publiekslieveling van dit moment weten te strikken: Los Angeles Clippers-rookie Blake Griffin. Nadat hij het gehele vorige seizoen geblesseerd heeft moeten toe kijken, straalt hij dit seizoen als geen ander. Vooral zijn spectaculaire dunks maken veel indruk.

Griffin neemt het op tegen onder meer Oklahoma City Thunder-forward Serge Ibaka, die in het verleden al eens beslag wist te leggen op de titel tijdens een Spaans dunk contest. DeMar DeRozan (Toronto Raptors) is de vervanger van de geblesseerde Brandon Jennings en is de enige guard die meedoet van het viertal. De laatste deelnemer is Washington Wizards-forward JaVale Mcgee. Hij kan geschiedenis schrijven door als eerste persoon die 7 feet (2.13 meter) is het evenement te winnen.

In aanloop naar het evenement van zaterdag blikken wij de komende dagen terug op de voorgaande edities van het evenement. Vandaag doen wij het met de editie van 2006. Deelnemers waren Josh Smith (Atlanta Hawks), Hakim Warrick (Memphis Grizzlies), Andre Iguodala (Philadelphia 76ers) en Nate Robinson (New York Knicks). Laatstgenoemde won deze editie.

Foto: nba.com

3 Reacties
  1. Joep 10 jaar ago

    Altijd leuk gevonden totdat Rudy Fernandez in 2009 werd genaaid. Howard was echt niet beter dat jaar, maar ja, Howard he, dus…

  2. Joep 10 jaar ago

    tenminste: niet in de eerste ronde

  3. joep 10 jaar ago

    en Nate was ook niet echt heel bijzonder, nu ik het terugzie.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen