NBA-scheidsrechter komt uit de kast na bejegening Rondo

Door

rondo

NBA-scheidsrechter Bill Kennedy is maandag publiekelijk uit de kast gekomen na een incident met Rajon Rondo van de Sacramento Kings. Rondo schold Kennedy op 3 december naar verluidt uit voor ‘faggot’. Dat meldt Yahoo!Sports. Rondo speelde vier wedstrijden sinds het incident maar is nu door de NBA voor één wedstrijd geschorst zonder salaris. Dat komt neer op een slordige 85.000 dollar.

“Ik ben trots om een NBA-scheidsrechter te zijn en ik ben trots om een homoseksuele man te zijn”, zei Kennedy zondagavond in een statement. NBA Commissioner Adam Silver zei in een statement volledig achter de scheidsrechter te staan. “Met mijn hele hart steun ik Bill zijn beslissing om zijn leven open en trots te leven”, zei Silver in een statement aan Yahoo Sports.

De schorsing van Rondo komt volgens de scheidsrechterbond in de NBA zo laat vanwege een onafhankelijk onderzoek naar het incident dat gebeurde in de wedstrijd tussen de Kings en Boston Celtics op 3 december. Rondo werd uit het veld gestuurd waarna hij Kennedy belaagde. Volgens gelekte gegevens aan Yahoo!Sports zou de point guard “You’re a mother——- faggot. … You’re a f—— faggot, Billy” hebben geroepen.

Het is onduidelijk of Rondo van de geaardheid van Kennedy af wist, maar het is niet de eerste keer dat Kennedy bejegend wordt. Eerder gebruikte coach Doc Rivers al dergelijke termen in een ruzie met hem.

Het is niet de eerste keer dat NBA optreedt tegen een dergelijke bejegening. Kobe Bryant en Joakim Noah werden al eerder beboet vanwege het uiten van dit soort termen. Ook Nederlander Francisco Elson kwam ooit in de problemen nadat hij Kevin Garnett had uitgescholden voor ‘gay’.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen