NBA Retro: Waarom sterren traden niet altijd goed afloopt

Door

Minnesota Timberwolves v New Orleans Hornets

De NBA barst van de historische hoogtepunten. Bij Sport Amerika willen we die vooral niet vergeten en dus brengen we elke week een onvergetelijk NBA-moment. Vandaag: Waarom sterren traden niet altijd goed afloopt.

Bekijk de vorige NBA Retro: De beste kleine mannen in de NBA.

Het is weer die tijd van het off-season. General Managers en coaches traden er lustig oplos om hun puzzel voor komend seizoen compleet te maken en een play-off waardig team on the court te krijgen. De Cavs hebben hun zin gekregen met het binnenhalen van Kevin Love, de door vele teams begeerde sterspeler van de Timberwolves. Hij mag zijn skills aan het Cleveland publiek vertonen. Samen met LeBron en Irving moet hij de Caveliers een kampioenschap gaan bezorgen.

Love heeft zijn kwaliteiten al zes seizoenen aan de basketbalwereld geëtaleerd en dat hij die lijn zal doortrekken bij de Cavs, daar lijkt dan ook nauwelijks twijfel over te bestaan. Maar ze raakten wel (onder andere) Wiggins kwijt. Een zeer groot talent. Aan zo’n trade kleeft altijd een risico. We zijn natuurlijk héél nieuwsgierig of de Cavs ineens een Finals contender zullen zijn. Op papier moet dat haalbaar zijn. Maar vooraf weet je dat nooit. Wellicht loopt de tandem LeBron-Love totaal niet en gaan de Cavs nog spijt krijgen dat ze Wiggens hebben laten gaan. Terwijl die ondertussen uitgegroeid is tot de nieuwe Kobe of Jordan.

Ze zeggen wel eens: van ruilen komt huilen. In de NBA kan dat voor alle partijen gelden. Bovengenoemd voorbeeld kan voor zowel de Cavs als de Timberwolves goed/slecht uitpakken. Achteraf zullen we het weten. Hadden de teams de wijsheid in pacht, dan hadden de kampioenschapsringen heel anders verdeeld geweest.

Sport Amerika dook maar weer eens terug de geschiedenis in en zocht de meest belabberde trades uit de NBA historie op. Vele GM’s en coaches zullen nog wel eens terug denken aan deze dagen. En hadden stiekem gewenst dat ze Marty McFly’s Delorian voor eventjes konden lenen om de geschiedenis te herschrijven. Lees en oordeel zelf.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Moses Malone… Van eerste high school prospect tot trade speeltje tot tweevoudig MVP en NBA champ!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen