NBA Recap: Warriors komen met de schrik vrij

Door

curry

De Golden State Warriors wonnen vannacht voor de 21ste keer op rij. Echt makkelijk ging het niet. In de Canadese stad Toronto werden de Raptors nipt verslagen: 112-109.

De wedstrijd ging erg gelijk op, bleef tot het einde spannend. In het eerste kwart namen de Warriors een voorsprong van elf punten. Deze zou uiteindelijk tien zijn bij de rust. Na de onderbreking kwamen de Raptors terug. Mede dankzij een sterk optreden van point guard Kyle Lowry maakte Toronto in het derde kwart zes punten meer dan Golden State, waardoor beide teams met een stand van 83-79 de laatste twaalf minuten ingingen. Toronto nam nog een aantal keer de leiding, maar uiteindelijk zou de regerend NBA-kampioen aan het langste eind trekken. Met de kans op de gelijkmaker verloor Cory Joseph de bal en was het duel beslist.

Lowry vs. Curry
Wat het duel zo mooi maakte, was de onderlinge strijd tussen de twee point guards. Beide spelers scoorden meer dan veertig punten. Voor Raptors-guard Kyle Lowry betekende het een nieuw persoonlijk record. Nooit eerder scoorde hij 41 punten. Ook gaf de 29-jarige speler zeven assists, stal hij vier keer de bal en pakte hij drie rebounds.

Curry werd zoals wel vaker de topscorer van de wedstrijd. De regerend MVP van de NBA noteerde 44 punten, zeven assists en twee rebounds. Ook was de Splash Brother goed voor negen driepunters.

Klay Thompson en Draymond Green noteerden ook dubbele cijfers. Thompson was goed voor 26 punten. Green scoorde er zestien. Bij de Raptors zorgde DeMar DeRozan na Lowry voor de meeste punten. Ook hij zette er zestien op het bord. Saillant detail: de shooting guard raakte maar één van zijn tien pogingen in de eerste helft.

Het was slechts de tweede keer dit seizoen dat de Warriors een wedstrijd met drie punten verschil wonnen. Eerder deze week werden de Utah Jazz met 106-103 verslagen.

Vanavond krijgt Golden State ook meteen de kans om de 22ste overwinning van het seizoen te noteren. Om 0:00 (Nederlandse tijd) neemt de ploeg het in Brooklyn op tegen de Nets.

Score Sheet
Denver Nuggets @ Philadelphia 76ers: 108-105
Golden State Warriors @ Toronto Raptors: 112-109
Cleveland Cavaliers (zonder LeBron James) @ Miami Heat: 84-99
Charlotte Hornets @ Chicago Bulls: 102-96
Sacramento Kings @ Houston Rockets: 113-120
Portland Trail Blazers @ Minnesota Timberwolves: 109-103
New York Knicks @ Milwaukee Bucks: 91-106
Boston Celtics @ San Antonio Spurs: 105-108
Indiana Pacers @ Utah Jazz: 119-122

Orlando Magic @ Los Angeles Clippers: 101-103

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen