NBA Recap: Vier Hawks met twintig punten tegen Rockets

Door

Brooklyn Nets v Atlanta Hawks

De Atlanta Hawks hebben het uitduel met de kwakkelende Houston Rockets winnend afgesloten. Ondanks een verschrikkelijke avond voor Kyle Korver wist de ploeg van coach Mike Budenholzer een 121-115 eindstand op het scorebord te zetten.

Korver staat bekend als één van de beste driepuntschutters in de league, maar maakt momenteel een hevige vormcrisis door. De éénmalig All Star was afgelopen maandag al zoekende met 0 uit 8 vanachter de driepuntlijn en deed daar tegen de Rockets nog een schepje bovenop door zelfs tien drieppuntschoten te missen. Korver eindigde het duel met slechts twee punten die uit vrije worpen tot stand kwamen.

Gelukkig wisten zijn teamgenoten wel de basket te vinden. Zo vocht Al Horford een prachtig duel uit met Dwight Howard. Beide centers wisten dertig punten te scoren en grepen respectievelijk veertien en zestien rebounds. Waar Howard domineerde in de paint, liet Horford zijn afstandsschot spreken door maar liefst vijf driepunters te scoren.

De Rockets begonnen het duel uitstekend en scoorde maar liefst 71 punten voor rust tegenover 56 voor de Hawks. De ploeg van J.B. Bickerstaff wist dit echter geen vervolg te geven en mede dankzij de hack-a-strategy die werd toegepast op Howard en Clint Capela raakte de ploeg zichtbaar gefrustreerd, terwijl de Hawks zich terug knokten door rake driepunters van Kent Bazemore (26 punten), Paul Millsap en Jeff Teague (beide 22 punten).

Met nog veertig seconden op de klok en een tussenstand van 115-115 het was Al Horford die de ploeg uit het Oosten op voorsprong zette. In de vervolgaanval werden schotpogingen van Trevor Ariza en Howard op indrukwekkende wijze geblokt door Millsap, die daarmee de overwinning veilig stelde.

De Rockets hebben nu een 16-17 record en gaan vermoedelijk het nieuwe jaar in met een negatief record, want donderdag staat het duel met de Golden State Warriors op het programma. De Hawks (21-13) hebben hun laatste duel in 2015 reeds gespeeld en komen zondag pas weer in actie.

Boxscore
Detroit Pistons @ NY Knicks 96-108
ATL Hawks @ Houston Rockets 121-115
Miami Heat @ Memphis Grizzlies 90-99 OT
Milwaukee Bucks @ OKC Thunder 123-131
Cleveland Cavaliers @ Denver Nuggets 93-87

Ook leuk om te lezen