NBA Recap: Pistons op weg naar play-offs, Orlando stunt in Chicago

Door

New York Knicks v Detroit Pistons

Een rustige maandagnacht voor de mannen in de NBA. Er werden maar vier wedstrijden gespeeld, maar zoals altijd was er meer dan genoeg te beleven op de verschillende velden.

Tip-off: Er valt niet sollen met de Pistons
Een geweldig affiche in Toronto, waar de Detroit Pistons het opnamen tegen de nummer twee van de eastern conference, de Toronto Raptors. Een paar weken geleden zou dit appeltje-eitje zijn voor de mannen uit Toronto, maar de Pistons spelen sinds het vertrek van Josh Smith erg sterk en werd er alleen nog maar van de Atlanta Hawks verloren. Ook in deze wedstrijd ging de winst naar Detroit. Mede door een sterke tweede helft wordt het uiteindelijk 114-111.

Het begin van de game was duidelijk voor de Raptors. Kyle Lowry en Jonas Valanciunas namen Toronto op sleeptouw en zorgden ervoor dat er in het eerste kwart een verschil van twaalf punten was. Valanciunas wist ook in het tweede kwart het beste in hem naar boven te halen. De man uit Litouwen scoorde in de eerste helft van de wedstrijd een zeer snelle double-double met 22 punten en 10 rebounds.

Tijdens het derde en vierde kwart kwamen de Pistons onwijs sterk terug. Monroe en Drummond leken niet meer te verslaan onder het bord en dat kwam uitstekend uit voor schutter Jennings. Alle offensive rebounds kwamen weer bij hem terecht en met zijn schoten vanaf de driepuntslijn zorgde dat voor de nodige punten.

Met nog een paar seconden op de klok en een verschil van drie punten in het voordeel van Detroit, liet Lowry zich ogenschijnlijk makkelijk van de bal zetten door Jennings en was de winst voor Detroit een zekerheid. Detroit bezit nu de de elfde plaats in het Oosten, maar het verschil met de nummer acht (Brooklyn) is twee winstpartijen. Met deze winst doen ze een heuse stap richting de play-offs.

Three point play
* Met het verlies van Jeff Green en Rajon Rondo wordt het vervolg van de competitie voor de Boston Celtics ontzettend zwaar. Afgelopen nacht wisten ze echter wel te winnen van de New Orleans Pelicans. Het waren vooral de twee forwards van Boston die voor het spektakel zorgden. Jae Crowder eindigde de wedstrijd met 22 punten, Jared Sullinger deed het iets beter. Hij sloot de wedstrijd af met 27 punten en ook nog eens tien rebounds. Voor Anthony Davis wordt het allemaal niet leuker in New Orleans. Hij was de man van de wedstrijd met 34 punten, negen rebounds en vier assist, maar zoals vaker leverde het geen winstpartij op. Het werd 100-108 in TD Garden.

* De Houston Rockets, onder leiding van James Harden, wisten hun vierde winstpartij op rij te boeken. Dit maal op bezoek bij de Brooklyn Nets werd het 113-99. Een onwijs sterk begin van de Rockets zorgde voor een goede basis voor de overwinning en de Rockets wisten deze niet meer uit handen te geven. James Harden was met 30 punten, zes assists en drie rebounds (alweer) niet te stoppen.

* Dankzij Nikola Vucevic en Victor Oladipo zullen de mannen van de Chicago Bulls vannacht nog een paar keer zwetend wakker zijn geworden. Beide spelers van de Orlando Magic waren fantastisch op dreef en scoorden beide 33 punten. Daarnaast was Vucevic ook defensief sterk bezig met elf rebounds. In het vierde kwart probeerde de Bulls nog wel iets terug te doen, maar het mocht niet baten. De Orlando Magic verlieten Chicago met een 121-114 winst.

The Paint
Rookie Marcus Smart liet niet veel zien in de wedstrijd tegen de Pelicans, maar deze no-look pass mocht er wezen.

In Brooklyn werd het spel even stilgelegd toen Dwight Howard en Kevin Garnett in een ruzie verzeild raakten en Garnett een kopstoot uitdeelde. Einde wedstrijd voor KG.

Als laatste willen we nog even applaudisseren voor de assist van Kyle Lowry. Heerlijk!

Stat of the Night
Het was een career night voor Jonas Valanciunas. Door een geweldige eerste helft eindigde hij de wedstrijd met 31 punten en twaalf rebounds. Daarnaast schoot hij ook viertien van zijn vijftien uit het veld raak.

Boxscore
New Orleans Pelicans (18-19) – Boston Celtics (13-23) 100-108
Houston Rockets (27-11) – Brooklyn Nets (16-22) 113-99
Detroit Pistons (14-24) – Toronto Raptors (25-12) 114-111
Orlando Magic (14-27) – Chicago Bulls (26-13) 121-114

Ook leuk om te lezen