NBA Recap: LBJ wijst Miami nu wel de weg

Door

NBA Recap, een rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd.

Philadelphia 76ers at Miami Heat 93-99

Zonde de geblesseerde Dwyane Wade lag er voorafgaande het thuisduel tegen de Philadelphia 76ers veel druk op de schouders van LeBron James wat betreft zijn aanvallende inbreng. Waar in voorgaande wedstrijden nog wel eens de kritiek kwam dat hij op de beslissende momenten niet thuis gaf, deed hij dat nu wel. Met veertien punten achter elkaar in het vierde kwart wees hij zijn ploeg richting de overwinning. In totaal was James goed voor eenenveertig punten, een seizoensrecord.

,,Het was een zwaar gevecht,” blikte Erik Spoelstra, headcoach van de Heat, na afloop terug. ,,Maar we hebben vandaag onze juist mentaliteit getoond.” Door de zege staat Miami nu op 2,5 wedstrijd van de Chicago Bulls, de leiders in de Eastern Conference. De Sixers blijven ondanks de nederlaag gewoon op de zevende plek staan.

Overige uitslagen:

Golden State Warriors at Memphis Grizzlies 94-98

Phoenix Suns at Sacramento Kings 109-100

New Jersey Nets at Los Angeles Lakers 87-91

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen