NBA Recap: Jordan en Clippers moeiteloos langs Mavericks

Door

BlakeGriffin

Je zou denken dat de Dallas Mavericks gebrand waren om wraak te nemen op de Los Angeles Clippers, nadat DeAndre Jordan de zomer voor de Mavs verpestte. Maar het werd een simpele avond voor de Clippers.

Dirk Nowitzki en zijn boys waren aanvallend zwak, mede omdat ze Deron Williams en Wes Matthews moesten missen. Ze scoorden slechts 36,1% van hun schotpogingen, waarvan zes op dertig vanaf de driepuntlijn. Bij de Clipper was Jordan was met zes punten, vijftien rebounds en vier blocks weer ouderwets belangrijk.

Doc Rivers mag tevreden zijn over hoe zijn bank speelde, die maar liefst 48 punten produceerden. Doc kon zijn sterren daarom rust geven. De grote uitblinker bij de Clippers was echter alweer Blake Griffin. Met 26 punten en tien rebounds in slechts 26 minuten liet Griffin zien dat hij zonder twijfel mee gaat doen in de MVP-race.

Voor de wedstrijd liet Mark Cuban zich weer horen in de pers. De eigenaar van de Mavericks sprak tijdens de Summer League ook al uitgebreid over de DeAndre Jordan-soap, maar hij had nog het een en ander te zeggen over de Clippers.

Het beste antwoord op Cuban kwam na de wedstrijd, van Chris Paul:

Score sheet

Dallas Mavericks @ LA Clippers: 88-104C
Memphis Grizzlies @ Indiana Pacers: 112-103
Atlanta Hawks @ New York Knicks: 112-101

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen