NBA Recap: Buzzer-beater Lawson bezorgt Nuggets zege

Door

Denver Nuggets vs. Los Angeles Clippers, 106-104

De Nuggets en Clippers maakten er in Las Vegas een mooi duel van. Chris Paul, Chauncey Billups en Grant Hill sloegen de eerste pre-season wedstrijd over. Zoals gebruikelijk in het voorseizoen regende het turnovers (50 in totaal) en uiteindelijk was het Ty Lawson die met drie seconden op de klok de beslissende play inzette. Zijn drive naar de basket leverde de winnende score op in de buzzer. Kenneth Faried scoorde 18 punten voor de Nuggets, terwijl Eric Bledsoe voor de Clips een uitstekend duel speelde: 25 punten (12 op 17 schoten), 8 rebounds, 6 assists en 5 steals.

Dallas Mavericks @ Alba Berlin, 89-84

Dirk Nowitzki en Chris Kaman in Duitsland. Mooi voor de Duitse fans, maar het duel stelde niet zoveel voor. Daarvoor was de tegenstand te gering. Het volledig vernieuwde Dallas pakte de zege, maar maakte vooral kostbare leerminuten. Kaman, Darren Collison en Vince Carter waren allen goed voor 14 punten, terwijl Dirk niet verder kwam dan acht punten (3 op 9) en een pijnlijke gemiste dunk.

Real Madrid @ Memphis Grizzlies, 93-105

De Grizzlies grepen de eerste wedstrijd van het seizoen meteen aan als test. Coach Lionel Hollins liet vier spelers van zijn starting five meteen 30+ minuten maken. Marc Gasol, Rudy Gay, Zach Randolph, Mike Conley en Tony Allen bevestigden tegen Real Madrid dat ze nog steeds goed ingespeeld zijn op elkaar. Gay werd topscorer met 27 punten en met een effectieve 11 van de 18 schoten, terwijl Gasol een knappe prestatie neerzette met 16 punten, 16 rebounds en 6 assists. Het probleem van Memphis is, weer, de breedte van het team.

Montepaschi Siena @ San Antonio Spurs, 77-106

De Spurs hadden geen kind aan de Italiaanse kampioen. Coach Gregg Popovich gebruikte achttien spelers in het duel, die ook allemaal scoorden, en alleen Tiago Splitter kwam niet in actie vanwege een blessure. Gary Neal en Manu Ginobili waren met 11 punten topscorers aan de kant van San Antonio. Niet dat dit eerste duel in de pre-season een graadmeter is, maar de Spurs hebben toch een mooie mix van jong talent en ervaren rotten. Het belooft een mooi seizoen te worden in San Antonio.

Ook leuk om te lezen