NBA Recap (87): Nets verrassen met zege tegen Mavs

Door

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 87.

Washington Wizards at Milwaukee Bucks 118-119
Op het moment dat het er echt om ging dinsdagnacht tussen de Washington Wizards en de Milwaukee Bucks, was het niet Brandon Jennings, maar Ersan Ilyasova die voor de winnende score zorgde.

Jennings miste, met nog enkele seconden op de schotklok, maar Ilyasova was er voor de tip-in.

Voor het eerst sinds zeven thuiswedstrijden kon het thuispubliek in Milwaukee daarom weer een zege verwelkomen.

New Jersey Nets at Dallas Mavericks 93-92

In zijn derde wedstrijd na zijn rentree liet Brook Lopez zien wat voor een toegevoegde waarde hij kan zijn voor de New Jersey Nets. Op bezoek bij de regerend kampioen Dallas Mavericks scoorde Lopez 38 punten en was daarmee cruciaal in de verrassende zege op de Mavs.

Met minder dan vijf seconden op de klok besliste Lopez met twee vrije worpen uiteindelijk het duel in het voordeel van New Jersey.

Utah Jazz at Sacramento Kings 96-103
Na het goede nieuws voor de fans van de Sacramento Kings de komende jaren voorlopig blijven zitten in Sacramento en dat er een nieuw stadion aankomt, kregen ze dinsdagnacht daarboven op ook nog eens een opmerkelijk optreden te zien van Isaiah Thomas.

De rookie point guard was goed voor 18 punten, waarvan 15 in het tweede bedrijf. Thomas, als laatste gekozen tijdens de 2011 Draft, scoorde in zijn laatste vijf wedstrijden, die hij allemaal startte, 96 punten en evenaarde daarmee het clubrecord qua scores voor een rookie van Otis Birdsong.

Minnesota Timberwolvas at Los Angeles Clippers 109-97

Aan het einde van het derde kwart leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Los Angeles Clippers in het duel tegen de Minnesota Timberwolves.

Maar de bankzitters van de gasten uit Minnesota dachten daar anders over. Na een indrukwekkend vierde kwart vertrokken de Wolves uiteindelijk met een zege uit LA.

De grote mannen waren reserves Derrick Williams en Michael Beasley, die beiden goed waren voor 27 punten. In totaal scoorden de reserves van Minnesota maar liefst 72 punten, het hoogste aantal van het huidige NBA seizoen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen