NBA Recap (54): Jeremy Lin de held van New York

Door

 

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 54.

Philadelphia 76ers at Atlanta Hawks 98-87

Zes speler van de Philadelphia 76ers scoorden meer dan tien punten in de 98-87 overwinning op de Atlanta Hawks. Het bewijs dat de ploeg van coach Doug Collins beschikt over een diepe selectie, uitermate geschikt voor een verkort lockout season. Elton Brand zat aan de kant met een blessure, rookie Nicola Vucevic nam zijn rol over en scoorde 15 punten. Francisco Elson kwam niet in actie. De Sixers hebben nu een 17-7 record.

Orlando Magic at Indiana Pacers 85-81

Indianapolis staat in het teken van de Super Bowl. Je zou bijna vergeten dat er ook nog gebasketbald wordt. De Indiana Pacers namen het in eigen huis op tegen de Orlando Magic. Dwight Howard scoorde 27 punten in de 85-81 overwinning, de derde op rij voor de ploeg van coach Stan van Gundy. Danny Granger was goed voor 19 punten voor de Pacers. Tyler Hansbrough noteerde 17 punten en 7 rebounds.

LA Clippers at Washington Wizards 107-81

Blake Griffin scoorde 21 punten, pakte 11 rebounds en deelde 8 assists uit in de 107-81 overwinning op de Washington Wizards. Griffin kwam niet eens in actie in het vierde kwart, anders had hij zeker een triple double gehaald. DeAndre Jordan was goed voor 18 punten en 11 rebounds, Mo Williams noteerde 17 punten en 8 assists. De Wizards kwamen er werkelijk waar niet aan te pas.

Dallas Mavericks at Cleveland Cavaliers 88-91

De Cleveland Cavaliers boekten een knappe 91-88 overwinning op de Dallas Mavericks, dankzij rookie Kyrie Irving. De 19-jarige spelverdeler groeide opnieuw uit tot de held door in de laatste vijftien seconden de winnende layup te maken. “Big players make big plays”, aldus Delton West van de Mavs. Dirk Nowitzki scoorde 24 punten, maar zijn ploeg wist geen field goal te maken in de laatste vier minuten van de wedstrijd.

New Orleans Hornets at Detroit Pistons 87-89

De clash tussen de Hornets en de Pistons was er één tussen twee ploegen die in de kelder van de NBA bivakkeren. De Pistons moesten het doen zonder rookie Brandon Knight, maar Greg Monroe leidde zijn team naar een 89-87 overwining. De power forward scoorde 24 punten en pakte 16 rebounds, zijn zevende double double in acht wedstrijden. De Pistons hebben nu een 6-20 record.

New Jersey Nets at New York Knicks 92-99

De New York Knicks waren de sterkste in de derby met de New Jersey Nets: 99-92. Na afloop ging het slechts maar over één speler. Jeremy Lin. De spelverdeler kwam vanaf de bank en was goed voor 25 punten, 5 rebounds en 7 assists. Internet ontplofte, want na de Super Bowl was #JeremyLin trending topic nummer twee in de wereld. De Knicks hebben nu een 9-15 record. De Nets doen het iets minder met een 8-17 record.

Houston Rockets at Minnesota Timberwolves 91-100

Kevin Love scoorde 25 punten en pakte 18 rebounds en de Minnesota Timberwolves versloegen in eigen huis de Houston Rockets. De T-Wolves hebben nu een 12-12 record in de Western Conference en doen een serieuze gooi om aan het einde van het seizoen een plekje in de playoffs te bemachtigen. Ricky Rubio was goed voor 13 punten en 11 assists. Luis Scola scoorde 24 punten voor de Rockets.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen