NBA preview 2013-2014: Sacramento Kings

Door

Sacramento Kings v Miami HeatDe gebroeders Maloofs, eigenaar van de Sacramento Kings, verkochten het team afgelopen seizoen. Een groep investeerders uit Seattle nam de franchise over, maar het plan mislukte om de organisatie naar hun stad te verhuizen. De Kings komen dit seizoen gewoon weer uit in de Sleep Train Arena in Sacramento. De fans en de burgemeester zijn opgelucht en nu de periode van onzekerheid is afgesloten, proberen de nieuwe machtshebbers wat van de oude glans terug te brengen.

Afgelopen seizoen
De Kings wisten in het seizoen 2012-2013 28 van de 82 wedstrijden om te zetten in een overwinning. De dertiende plek in de Western Conference zat hem in de verdediging die zo lek als een mandje was (gemiddeld 105.1 punten tegen per wedstrijd). Aanvallend eindigde de Kings in de middenmoot al was er amper sprake van samenspel. De Kings eindigde in de kelder van de NBA wat betreft assists omdat de meeste spelers voor eigen succes gingen.

Spelerswijzigingen
Om de verdediging te versterken werd voormalig Milwaukee Bucks forward Luc Mbah Moute aangetrokken. Carl Landry kwam over van de Golden State Warriors en de Kings kozen Ben McLemore als zevende in de NBA Draft. Mocht de 20-jarige rookie aankomend seizoen geen deuk in een pakje boter schieten, dan hebben we nog altijd zijn dunk tijdens NBA Media Day:

Tyreke Evans werd verhandeld aan de New Orleans Pelicans in ruil voor spelverdeler Greivis Vasquez. De Zuid-Amerikaan kwam afgelopen seizoen tot gemiddeld negen assists per wedstrijd. De grootste en wellicht belangrijkste aanwinst van deze zomer was echter geen speler:

Shaquille O’Neal heeft in de offseason een aandeel gekocht in het team. De avond na de bekendmaking van het nieuws werd de voormalig top center van de Los Angeles Lakers gespot in een restaurant met niemand minder dan DeMarcus Cousins. Shaq gaat aan de slag om van de enfant terrible van de Kings één van de meest gevreesde big man te maken. Cousins kwam afgelopen seizoen tot 17.1 punten en 9.9 rebounds per wedstrijd en zette in de zomer zijn handtekening onder een vierjarig contract ter waarde van 62 miljoen dollar. De Kings zien in hem een belangrijke speler die het team naar nieuwe successen moet leiden.

Conclusie
De laatste zes jaar hebben de Kings telkens één van de eerste zeven keuzes in de NBA Draft. Toch zit er geen stijgende lijn in de prestaties. Met een nieuw eigenaar, een nieuwe GM en een nieuw hoofdcoach moet dat gaan veranderen. Als coach Mike Malone, vorig jaar assistent bij de Golden State Warriors, zijn team verdedigend goed kan neerzetten en O’Neal van Cousins inderdaad die gevreesde big man maakt, dan kunnen de Kings de weg omhoog inzetten en langzaam dromen over de play-offs.

NBA 2013-2014 preview30. Orlando Magic / 29. Charlotte Bobcats / 28. Cleveland Cavaliers / 27. Phoenix Suns / 26. New Orleans Pelicans

Foto: Getty Images 

Ook leuk om te lezen