NBA 2013-2014 preview: Orlando Magic

Door

2013 NBA DraftAls dank voor een 20-62 seizoen selecteerden de Orlando Magic in de 2013 NBA Draft Victor Oladipo met de tweede keuze. De All-American van de universiteit van Indiana voegt zich bij een jonge groep onder leiding van coach Jacque Vaughn. Spelers als Oladipo, Nikola Vucevic en Tobias Harris krijgen de ruimte om zich verder te ontwikkelen. Dat houdt één ding in Magic fans: wederom een seizoen in de kelder van de NBA.

Afgelopen seizoen

De Magic eindigden laatste in de Southeast divisie en scoorden 101.6 punten (27e van de 30 teams) en lieten 109.1 punten (25e van de 30) toe, per 100 possessions. Veteraan Hedo Turkoglu speelde slechts elf wedstrijden vanwege blessureleed en een dopingschorsing en Glenn ‘Big Baby’ Davis liep halverwege het seizoen een breuk in zijn linkervoet op. Waren er ook nog positieve dingen die opvielen?

Jazeker! Denk aan de 22-jarige big man Nikola Vucevic die zich met zijn lange armen ontpopte als een echte rebound machine (13.1 punten, 11.9 rebounds en team leader met 5.7 win shares). Tobias Harris, 20 jaar, was goed voor 17.3 punten, 8.5 rebounds en 2.1 assists per wedstrijd en de 19-jarige Maurice Harkless en de 23-jarige Andrew Nicholson waren lichtpunten in een verder donker seizoen voor de franchise.

Spelerswijzigingen

Beno Udrih en Al Harrington vertrokken omdat er volgens GM Rob Hennigan geen plek is voor de veteranen in de toekomstplannen. Hetzelfde geldt voor Turkoglu. De Magic gaven geen geld uit aan free agents met grote namen en vulde de 2014 cap space met slechts eenjarige contracten voor Jason Maxiell en Ronnie Price. Je kunt zeggen dat de grootste versterking voor het team rookie Victor Oladipo is.

Conclusie

De Magic hebben een plan om verder te bouwen met de jonge en talentvolle kern Vucevic, Oladipo, Harris en Aron Afflalo. Opnieuw een seizoen in de kelder van de NBA betekent een top vijf keuze in de 2014 NBA Draft: Riggin for Wiggins. En als de salarissen van Turkoglu en Gilbert Arenas straks uit de boeken zijn heeft Hennigan de mogelijkheid om het team te versterken. Houd nog even vol Magic fans. Gelukkig zit het met de mentaliteit goed:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen