NBA Poll: Kevin Durant versus LeBron James

Door

KD VERSUS LBJ

Deze rubriek betreft slechts een simpele vraag: Wie is er nou eigenlijk beter? In Versus bekijken we iedere week een match-up tussen twee op het oog gelijkwaardige spelers of teams uit heden of verleden. Ze worden gewikt en gewogen en uiteindelijk beslis jij, door middel van een poll onderaan het artikel, wie er beter is. De Versus van vorige week tussen Paul Millsap van de Atlanta Hawks en Draymond Green van de Golden State Warriors werd gewonnen door Green met 53%.

Deze week gaat de strijd tussen twee absolute grootmachten want Kevin Durant van de Oklahoma City Thunder neemt het op tegen LeBron James van de Cleveland Cavaliers.

KD

Durantula of KD zoals de meeste fans hem kennen is wat scoren betreft van de hoogste categorie. Hij schiet, dunkt en maakt lay-ups tegen hoge percentages, van alle afstanden en tegen iedere tegenstander. Durant afstoppen is schier onmogelijk en is in de praktijk vaak als verdediger een kwestie van je handen samenvouwen en hopen/bidden dat onze lieve Heer het beste met je voor heeft.

Durant is een voormalig MVP (2014) en reeds vijf maal verkozen tot het All-NBA First team. KD behaalde eenmaal de NBA Finals en verloor toen van de Miami Heat van LeBron James. Waar KD begon als een ééndimensionale speler die vooral gefocust was op scoren kan Durant inmiddels met een gerust hart een complete speler worden genoemd. Want Durant rebound en passt, pakt steals en blocks en draait bovendien verdedigend één van zijn beste jaren ooit.

De ranke en slanke sterspeler van de Thunder is aan het einde van dit seizoen transfervrij maar lijkt niet in de war te raken van de speculaties en geruchten die in de media de ronde doen. KD is een cold blooded killer pur sang en ook dit seizoen draait de Durant machine wat dat betreft op alle vlakken op volle toeren.

LBJ

LeBron James
LeBron James is een speler die deelneemt aan de stoelendans als het gaat om top 10 spelers allertijden. Dit jaar lijkt James echter wat langzaam op stoom te komen. Zijn schotpercentages zijn ietwat aan de lage kant en LeBron lijkt nog niet iedere wedstrijd vol gas te geven.

LBJ is een mengeling van Magic Johnson, Karl Malone, Oscar Robertson en Michael Jordan in één. Een speler die de 1 t/m 4 posities zowel aanvallend als verdedigend fantastisch in kan vullen en zijn palet aan verscheidene talenten op ieder gewenst moment aan kan spreken.

James is tweevoudig kampioen (2012 en 2013) en viervoudig MVP. Toen James zijn talenten vanuit Cleveland mee naar Florida nam stond de NBA in lichterlaaie en toen LeBron na vier jaar besloot de omgekeerde weg te bewandelen was dat wederom het geval. LeBron James maakt dan ook van ieder team een kanshebber en is zo dominant dat elke tegenstander haar game plan op James dient aan te passen.

Hij wordt volgende week 31 en zou het kunnen dat wij het beste van King James al hebben gezien? En oh ja, zes keer de NBA Finals halen maar slechts tweemaal met de trofee in je handen staan.. dat doet iets met je legacy, maar dat terzijde.

Stats
Traditional Stats KD vs LBJ

Advanced Stats KD vs LBJ

En vlak voor het stemmen nog even één clipje om het af te leren..

Wie is er beter? Kevin Durant of LeBron James?

survey software

Edits & Infographics: Mike Tibbert

(De gebruikte statistieken zijn van 20-12-2015)

Ook leuk om te lezen