NBA Play-offs 2012: Spurs (1) vs. Jazz (8)

Door

 

De NBA play-offs staan op het punt van beginnen. Zestien teams strijden na een door de lockout ingekort en volgepakt seizoen om een plaats in de NBA-geschiedenisboeken. Sport Amerika belicht alle acht de series voordat de Sixers en de Bulls om 19.00 uur in Chicago de spits afbijten. Wie maakt de beste kans op een plek in de tweede ronde en hoe groot is de mogelijkheid op eventuele verrassingen. Lees hier de voorbeschouwing op de serie tussen San Antonio Spurs en Utah Jazz.

Iedereen was het erover eens dat de San Antonio Spurs de nodige moeite zouden krijgen om zich in een volgepropt seizoen te plaatsen voor de playoffs, maar de ‘oudjes’ wisten toch maar mooi the number one seed in de Western Conference te veroveren. Respect. De kernwoorden de laatste jaren waren: defense, defense en nog eens defense.

Hoe anders was dat dit seizoen? De Spurs scoorden erop los (bijna 104 punten per wedstrijd) en moesten alleen de Denver Nuggets voor zich dulden. Alle twaalf spelers op het roster hebben frisse benen aan het seizoen over gehouden, want coach Greg Popovich verdeelde de minuten zo dat de ploeg fit en sterk aan de playoffs gaat beginnen.

De nummer één neemt het op tegen de Utah Jazz die zich in de laatste week van het seizoen wisten te plaatsen dankzij een sterke overwinning op de Phoenix Suns. Al Jefferson is de grote man en scoorde gemiddeld 20 punten en pakte 10 rebounds per wedstrijd. Spelverdeler Devin Harris speelt als een jonge god en – newsflash – Gordon Hayward kan wel degelijk basketballen!

De Spurs wonnen drie van de vier ontmoetingen met de Jazz dit seizoen. De laatste wedstrijd tegen de Jazz ging verloren omdat coach Pop het trio Tony Parker, Manu Ginobili en Tim Duncan een avond vrijaf gaf. De Spurs zijn kwetsbaar onder het bord en de Jazz zijn een lastigere tegenstander dan de Suns, maar de Spurs laten zich niet voor de tweede keer op rij verrassen in de eerste ronde. De Jazz pakken wel één wedstrijd voor hun eigen fanatieke publiek in Salt Lake City.

Prognose: 4-1 voor de Spurs.

Wedstrijd 1 – Zondag 29 april, Utah at San Antonio
Wedstrijd 2 – Woensdag 2 mei, Utah at San Antonio
Wedstrijd 3 – Zaterdag 5 mei, San Antonio at Utah
Wedstrijd 4 – Maandag 7 mei, San Antonio at Utah
Wedstrijd 5 * Woensdag 9 mei, Utah at San Antonio
Wedstrijd 6 * Vrijdag 11 mei, San Antonio at Utah
Wedstrijd 7 * Zondag 13 mei, Utah at San Antonio

Ook leuk om te lezen