NBA Play-offs 2012: Hawks (5) vs. Celtics (4)

Door

De NBA play-offs staan op het punt van beginnen. Zestien teams strijden na een door de lockout ingekort en volgepakt seizoen om een plaats in de NBA-geschiedenisboeken. Sport Amerika belicht alle acht de series voordat de Sixers en de Bulls om 19.00 uur in Chicago de spits afbijten. Wie maakt de beste kans op een plek in de tweede ronde en hoe groot is de mogelijkheid op eventuele verrassingen. Lees hier de voorbeschouwing op de serie tussen de Boston Celtics en de Atlanta hawks.

De Boston Celtics leken aan het begin van het seizoen direct in zwaar weer te komen. De poging om vlak na de lockout te verjongen mislukte jammerlijk waarbij onder anderen David West een aanbieding van Boston naast zich neerlegde. Na een stroeve start, zonder topscorer Paul Pierce hebben de Celtics zich echter herpakt.

Het is wel de laatste kans voor de big three die allen de dertig al enige tijd geleden zijn gepasseerd. Naast het feit dat zij niet meer zo snel en explosief zijn, staat daar een schat aan ervaring tegenover. In combinatie met de beste passer van de NBA die als geen ander een wedstrijd kan lezen in de persoon van Rajon Rondo, maakt de Celtics op zijn minst tot een gevaarlijke outsider.

Tegenover de ploeg uit Boston staan de Atlanta Hawks die op de vijfde plaats eindigde. Met het wegvallen van center Al Horford met een schouderblessure kregen de Hawks een behoorlijke klap te verwerken en leek het een verloren seizoen te worden. De combinatie Joe Johnson en Josh Smith begon te lopen waardoor de naam van Smith voor het eerst serieus in overweging werd genomen voor de All-Star Game.

Met het wegvallen van Horford hebben de Hawks in aanvallend opzicht op de center positie veel ingeboet. Zaza Pachulia staat verdedigend zijn mannetje maar is aanvallend zeer beperkt. Veel zal afhangen van de wil van Josh Smith om dieper in de post te gaan spelen.

Van de drie ontmoetingen in het reguliere seizoen waren de Celtics de baas met twee overwinningen. Boston zal met al zijn ervaring de serie niet gaan verliezen maar gaat het wel lastig krijgen. De ploeg uit Atlanta komt in de buurt met krankzinnige schotpercentages van Joe Johnson en minimaal één triple-double van Josh Smith, maar daar blijft het bij.

Prognose: 4-2 voor de Celtics.

Wedstrijd 1 – Zondag 29 april, Boston at Atlanta
Wedstrijd 2 – Dinsdag 1 mei, Boston at Atlanta
Wedstrijd 3 – Vrijdag 4 mei, Atlanta at Boston
Wedstrijd 4 – Zondag 6 mei, Atlanta at Boston
Wedstrijd 5 * Dinsdag 8 mei, Boston at Atlanta
Wedstrijd 6 * Donderdag 10 mei, Atlanta at Boston
Wedstrijd 7 * Zaterdag 12 mei, Boston at Atlanta

Ook leuk om te lezen