NBA Off-season Preview: Washington Wizards

Door

paul pierce1

Met nog maar twee ploegen actief in de play-offs is het einde van het huidige seizoen in zicht. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Washington Wizards.

Terugblik 2014/2015
Ondanks dat het record 46-36 het beste was van de laatste 35 jaar, was het seizoen grotendeels teleurstellend, door voornamelijk een hele matige reeks rondom de All-Star Break. In de play-offs speelden de Wizards echter verrassend sterk en schakelden ze Toronto met 4-0 uit in de eerste ronde, om vervolgens met 2-4 geëlimineerd te worden door Atlanta.

Roster 2015/2016
Onder contract:
John Wall
Nenê
Marcin Gortat
Bradley Beal
Martell Webster
Otto Porter
Kris Humphries
Ramon Sessions
DeJuan Blair

Free Agents:
Paul Pierce (player option)
Kevin Seraphin (unrestricted)
Garrett Temple (player option)
Drew Gooden (unrestricted)
Rasual Butler (unrestricted)
Will Bynum (unrestricted)

Draftkeuzes
# 19
# 49

Zomerse Focus
1) Hercontracteren Paul Pierce
2) Creëren financiële ruimte door verhandelen Blair en Webster
3) Versterken met back-up shooting guard via free agency

De play-offs hebben één ding bewezen: Paul Pierce is nog niet toe aan zijn pensioen. De small forward speelde weliswaar een onopvallend regulier seizoen, maar stond op toen het er echt om ging. Met die kennis doen de Wizards er goed aan hem te overtuigen een jaar te blijven (via spelersoptie of anders vernieuwd contract), waarna hij idealiter opgevolgd wordt door homeboy Kevin Durant. Daarvoor zal financiële ruimte nodig zijn, waardoor Washington zo snel mogelijk afscheid moet nemen van de overbodige Blair en Webster. Zonder langdurige, dure contracten aan te gaan zullen de Wizards tevens op zoek moeten gaan naar een back-up shooting guard (Randy Foye, K.J. McDaniels of Gary Neal bijvoorbeeld) en center ( Drew Gooden?).

Potentiële Rotatie 2015/2016
Wizards

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen