Eric Gordon rond met Phoenix Suns

Door

De New Orleans Hornets hebben maar weinig te klagen dezer dagen na de succesvolle draft die Anthony Davis en Austin Rivers naar New Orleans bracht. Er was echter wel één pijnpunt, wat gaat er gebeuren met Eric Gordon? Het lijkt erop dat de front office van de Hornets een antwoord hebben gekregen op deze vraag. De 23-jarige combo guard heeft  een vijfjarig contract van Phoenix Suns geaccepteerd. Een contract dat hem 58 miljoen dollar rijker zal maken, en dat niet in New Orleans maar in het bloedhete Arizona.

De Hornets hebben altijd al gezegd dat ze elk offer dat Gordon krijgt, zullen evenaren. Maar als het aan Eric Gordon ligt, heeft het niet direct met geld te maken. Gordon was onder de indruk van de professionaliteit van de organisatie die de Phoenix Suns is. “Phoenix is waar mijn hart nu is”, liet hij weten.

Er kunnen echter pas contracten ondertekent worden vanaf 11 juli, de dag waarop de salaris limieten worden vastgesteld. Vanaf die dag hebben de Hornets nog drie dagen de tijd om een beter offer op tafel te leggen en verder te bouwen aan hun trio dat de organisatie opnieuw op de basketbalkaart moet zetten. Maar het signaal dat Gordon heeft afgegeven zal bij de Hornets niet positief zijn ontvangen, ondanks dat ze Gordon graag willen behouden.

De overstap van Eric Gordon is een logische zet voor de ploeg uit Phoenix, met een grote kans dat Steve Nash als free agent vertrekt. Ook hij is een gesloten boek als het op beslissingen aankomt. Eerst leek het Miami te worden, de ploeg die hem het minste geld kan aanbieden, ook Toronto zou in de running zijn voor de 38-jarige tweevoudig MVP, en er zijn ook nog geruchten dat de New York Knicks een kans maakte.

Als Nash zijn uitspraak van een aantal dagen geleden, dat vooral geld een grote rol speelt, nakomt, kiest hij voor de Toronto Raptors. Die hebben hem 36 miljoen euro geboden voor een driejarig contract. Maar vele kenners zijn er van overtuigd dat hij vooral wil winnen in zijn laatste jaren in de NBA. Een contract bij de Miami Heat zou dan het meest voor de hand liggend zijn. En waarom die ijzersterke tandem Nash-Stoudemire niet weer bij elkaar brengen in Madison Square Garden?

Artikel geschreven door Alexander Waumans.

Ook leuk om te lezen