NBA Mock Draft 2.0 – top 10

Door

De NBA Draft is nog ver weg. De play-offs zijn nog in volle gang, maar voor veel teams zijn de ogen al helemaal gericht op de draft. Op 27 juni worden in het Barclays Center in Brooklyn zestig talentvolle basketballers gekozen, waarvan een handvol echt een impact zal gaan maken in de NBA. Na de Draft Lottery werpt SportAmerika in de Mock Draft 2.0 een blik op de spelers die waarschijnlijk de top tien gaan vormen.

1draft1

#10 Portland Trail Blazers
Kelly Olynyk
Leeftijd: 22 jaar, 2,13 m
Positie: Center
School/Land: Gonzaga

Portland heeft de jongste selectie in de NBA en zou wel eens een trade zoeken voor hun draftpick. Een ervaren speler zal ze sneller helpen de playoffs te bereiken dan een rookie. Wanneer ze besluiten toch een rookie te draften zal dat een big man zijn om JJ Hickson en DaMarcus Aldridge te ondersteunen. Kelly Olynyk zou perfect passen in het systeem van Portland. Een center met een goed midrange schot die voor wat afwisseling kan zorgen in het aanvallend systeem van coach Terry Stotts.

#9 Minnesota Timberwolves
Shabazz Muhammed
Leeftijd: 20 Jaar, 1,98 m
Positie: Shooting Guard
School/Land: UCLA

Een paar maanden terug stond Muhammed nog op nummer een in de Amerikaanse mock drafts, maar dat is de afgelopen maanden veranderd. Hij loog over zijn leeftijd (is eigenlijk een jaar ouder) en maakte tijdens de Draft Combine weinig indruk. Voor de Timberwolves zal dit weinig uitmaken. De ploeg heeft tenslotte een efficiënte shooting guard nodig en dat is Muhammed nog altijd.

#8 Detroit Pistons
Michael Carter-Williams
Leeftijd: 21 jaar, 1,98 m
Positie: Point Guard
School/Land: Syracuse

Detroit hoopt dat Trey Burke nog beschikbaar zal zijn, wanneer zij aan de beurt zijn om te kiezen. Een talent uit de eigen regio zou commercieel ook aantrekkelijk zijn voor de Pistons. Met Carter-Williams zullen ze ook een goede point guard binnenhalen. MCW zal de Pistons weer proberen terug op de kaart te zetten.

#7 Sacramento Kings
Victor Oladipo
Leeftijd: 21 jaar, 1,96 m
Positie: Shooting Guard
School/Land: Indiana

In Sacramento zijn ze al blij dat de ploeg in hun stad blijft. Met Tyreke Evans, Isaiah Thomas en DaMarcous Cousins hebben ze voldoende talent. De kans is aanwezig dat ze hun draftpick zullen traden, aangezien de Kings een ervaren speler nodig hebben. Mochten ze alsnog een rookie kiezen zal dat Oladipo waarschijnlijk zijn. Een shooting guard die vanaf de bank voor de nodige punten kan zorgen.

#6 New Orleans Pelicans
Trey Burke
Leeftijd: 20 jaar, 1,83 m
Positie: Point Guard
School/Land: Michigan

Vorig haalden de Pelicans al Anthony Davis binnen als nummer 1 draftpick. Dit jaar kunnen ze met Trey Burke misschien weer een grote slag slaan. Burke zou wel eens in de voetstappen van Chris Paul kunnen staan en in New Orleans uitgroeien tot sensatie. Met Eric Gordon kan hij een mooi duo gaan vormen. Het probleem is wie het spel gaat dicteren, beide guards schieten namelijk de bal liever dan dat ze een teamgenoot opzoeken.

#5 Phoenix Suns
Anthony Bennet
Leeftijd: 20 jaar, 2,03 m
Positie: Power Forward
School/Land: UNLV

De Phoenix Suns hebben een wisselvallig team en zullen in de draft ook weinig geluk hebben. De meest logische keuze voor de Suns is de undersized power forward Anthony Bennet. Misschien dat hij zich kan ontwikkelen tot een waardevolle kracht in Phoenix.

#4 Charlotte Bobcats
Cody Zeller
Leeftijd: 20 jaar, 2,13 m
Positie: Center
School/Land: Indiana

Michael Jordan heeft in het verleden al een verrassende keuze gemaakt in de draft. In 2001 was hij Washington medeverantwoordelijk voor het selecteren van Kwame Brown als nummer 1 pick. De Bobcats kunnen dit jaar ook een big man gebruiken en Cody Zeller zou wel eens in Charlotte eindigen. In Charlotte zou Zeller zich kunnen ontwikkelen tot een degelijke center.

#3 Washington Wizards

Otto Porter
Leeftijd: 19 jaar, 2,03 m
Positie: Small Forward
School/Land: Georgetown

Net als de Cavaliers hebben de Wizards ook twee talentvolle guards. Bradley Beal en John Wall kunnen het elk team moeilijk maken. Met Nene hebben de Wizards ook geen prioriteit op de center positie. De meest logische keuze is daarom Otto Porter. Deze all-round forward kan zich snel genoeg ontwikkelen tot een waardevolle speler in Washington.

#2 Orlando Magic
Ben Mclemore
Leeftijd: 21 jaar, 1,96 m
Positie: Shooting Guard
School/Land: Kansas

Orlando kan op elke positie een versterking gebruiken. Op de center positie is het misschien niet noodzakelijk, omdat ze met Nikola Vucevic al een talentvolle center hebben. McLemore is de meest logische optie als shooting guard. Hij kan in Orlando de strijd aangaan met Arron Afflalo en een goed backcourt vormen met Jameer Nelson.

#1 Cleveland Cavaliers
Nerlens Noel
Leeftijd: 19 jaar, 2,08 m
Positie: Power Forward
School/Land: Kentucky

De Cavaliers hebben al een goed backcourt, waardoor Ben Mclemore onbruikbaar zal zijn. Noel zal pas rond kerst beschikbaar zijn voor de Cavs, maar dan hebben ze wel een verdedigende monster. Met bijna 5 blocks en 10 rebounds gemiddeld kan Noel uitgroeien tot een dominante big man in de NBA.

Ook leuk om te lezen