NBA: komende week… staan Bucks en Warriors weer tegenover elkaar

Door

Milwaukee Bucks v Boston Celtics
Elk team speelt 82 wedstrijden in het reguliere seizoen en daarna nog een aantal extra als de play-offs behaald worden. Als NBA-fan wil je het liefst alle wedstrijden bekijken, maar dat is niet altijd mogelijk. In deze rubriek de wedstrijden en match-ups die je de komende week niet mag missen.

Utah Jazz vs. San Antonio Spurs, dinsdagnacht 02:30 Nederlandse tijd
Zoals Sam Planting al concludeerde is Utah Jazz een ploeg waar je de komende jaren rekening mee moet houden. Dinsdagnacht staan ze tegenover de San Antonio Spurs. Al jaren staat Tim Duncan, samen met Gregg Popovich, centraal in het succes van de Spurs. Vanaf dit seizoen lijkt Kawhi Leonard meer de leiding te nemen in het succesverhaal en hij lijkt de aangewezen persoon om Tim Duncan een klein beetje doen te vergeten.

De Utah Jazz draaien elk seizoen redelijk goed en strijden om de play-offplaatsen. Zoals ik al eerder zei, Sam Planting ziet de toekomst van de Jazz rooskleurig in en point forward Gordon Hayward is hierin een belangrijke schakel. Hij staat dan in deze match-up dan ook tegenover Leonard. De forward van de Spurs is verder in zijn ontwikkeling, maar dat beide spelers tegenover elkaar staan is zeer interessant.

Milwaukee Bucks vs. Los Angeles Lakers, woensdagnacht 04:30 Nederlandse tijd
De Milwaukee Bucks staan voor het eerst weer op het veld tegen de Los Angeles Lakers, nadat ze de Streak van de Golden State Warriors wisten te doorbreken. Hoewel het lijkt alsof de Bucks over de Lakers gaan walsen, zal het toch een lastige taak worden om zichzelf te motiveren tegenover een laagvlieger. Het zou goed kunnen zijn dat de Bucks het aardig lastig krijgen tegen de Lakers.

De Lakers daarentegen moeten juist opzoek naar de goede flow. Ze staan onderaan de Western Conference met maar drie winstpartijen en dreigen een triest seizoen tegemoet te zien komen. Daarnaast is Kobe Bryant bezig met zijn afscheidtournee en daar lijkt af en toe meer de nadruk op te liggen dan het presteren van de Lakers in het reguliere seizoen. Kunnen de Lakers zich nog focussen op het afronden van een redelijk seizoen?

Charlotte Hornets vs. Orlando Magic, donderdagnacht 01:00 Nederlandse tijd
Van beide teams hoor je niet zo heel veel. Toch doen ze het beide alleraardigst in de Eastern Conference. De Orlando Magic staan op dit moment tiende in de conference en strijden nog mee om een plaats in de play-offs. Ze wisten eerder dit seizoen al een paar keer verrassend uit de hoek te komen en tegen Oklahoma City Thunder speelde ze een wereldpartij, wat wellicht de spannendste game van het jaar kan worden.

De Charlotte Hornets zijn iets zekerder van een plek bij de laatste acht. Heel voorzichtig kropen ze afgelopen weken naar de top van de conference en stonden ze even nog op de tweede plaats. Inmiddels bezetten ze de vierde plek, maar de verschillen zijn inmiddels zo klein dat een sprong naar nummer één zo gemaakt is. De twee verrassend presterende ploegen zijn zeker de moeite waard om te bekijken.

Phoenix Suns vs. Golden State Warriors, donderdagnacht 04:30 Nederlandse tijd
De Golden State Warriors moeten, na het eindigen van hun streak, uiteindelijk ook weer aan de bak. Nu de ban is gebroken azen verschillende ploegen ook op het ‘geluk’ dat de Bucks hadden afgelopen weekend. De veerkracht van de Golden State Warriors zal bepalend zijn voor de rest van het seizoen. Rechten zij de rug of breken ze finaal door midden?

De Phoenix Suns zullen er alles nog aan moeten doen om een plek bij de eerste acht te veroveren. Met Eric Bledsoe en Brandon Knight in de gelederen hebben ze een goede backcourt tegenover die van de Warriors. Vooral in aanvallend opzicht weten beide guards zich wel te profileren. De vraag is of ze ook verdedigend gewapend zijn tegen de scherpschutters uit Oakland.

Oklahoma City Thunder vs. Cleveland Cavaliers, vrijdagnacht 02:00 Nederlandse tijd
Een leuk duel tussen twee topploegen. Hoewel Oklahoma City Thunder nog niet kan tippen aan GSW, mogen zij zich wel benoemen tot een van de beste teams uit de Western Conference. Sterker nog, ze hebben bijna hetzelfde record als de tegenstander van deze nacht. Daarnaast is de match-up tussen LeBron James en Kevin Durant sowieso een om naar uit te kijken, de deal rondom Nike heeft LeBron James in ieder geval gewonnen.

De Cavaliers draaien een heel rustig seizoen. Het lijkt zelfs een heel klein beetje op de tijd van LeBron bij de Miami Heat. Tijdens het reguliere seizoen de goede vorm rustig opbouwen richting de play-offs en daar hun klasse laten zien. In ieder geval is de aandacht rondom het team vele malen minder dan vorig seizoen. Met het vooruitzicht dat binnenkort Kyrie Irving terugkomt, kan het alleen maar beter gaan met de Cavaliers.

Milwaukee Bucks vs. Golden State Warriors, zaterdagnacht 04:30 Nederlandse tijd
Stephen Curry en consorten zal toch met enige angst naar deze wedstrijd uitkijken. De wedstrijd waar het allemaal mis ging voor de regerend kampioen. De vraag is welk gevoel zal overheersen. Het gevoel van angst of het gevoel van revanche. Het voordeel deze keer is dat de Golden State Warriors in Oakland spelen en dus ook de fanatieke aanhang achter hun hebben staan.

In deze partij kunnen de Bucks weinig verkeerd doen. Ze hebben de ‘Streak’ al naar de schroothoop geschoten en kunnen in de wedstrijd tegen de Warriors alleen maar laten zien dat het in Milwaukee geen toevalstreffer was. Jason Kidd zal zijn strategische boekje nog verder open moet gooien, want het publiek in Oakland zal alles behalve tevreden zijn met de komst van de mannen in het groen.

Ook leuk om te lezen