NBA Lockout: Stoudemire wil eigen league beginnen

Door

Wanneer de NBA lockout ervoor zorgt dat het gehele 2011/2012 seizoen afgelast zal worden, dan heeft Amare Stoudemire een oplossing. ,,Mocht het allemaal echt zo lang duren, dan zullen wij er serieus over nadenken om onze eigen competitie op te zetten.”

Een loze kreet, of is dit serieus? Volgens de forward van de New York Knicks absoluut het laatste. ,,We hebben dit al met diverse spelers besproken. Iedereen wil gewoon spelen en mocht dat niet via de NBA kunnen dan zou dit een heel aardig alternatief zijn.”

,,We zijn er zo serieus mee bezig dat we al aan het bekijken zijn hoe we het beste zoiets kunnen opzetten. Daarbij moet je denken aan hoe de spelersalarissen betaald moeten gaan worden, de stadions, de verzekeringen van de spelers en nog tal van zaken.”

Toch hoopt Stoudemire, ondanks deze plannen, dat er dit jaar gewoon in de NBA gespeeld kan worden. ,,Dat blijft echt het hoofddoel. We willen gewoon basketballen en zo snel mogelijk. Als we nog langer niks mogen doen, dan word ik echt gek. Basketbal is mijn leven.”

Foto: wikipedia.org
Daarnaast maakt hij zich zorgen voor alle fans en mensen die hun geld moeten verdienen via de NBA. ,,Het gaat daarom niet alleen om de basketballers. Zoveel mensen zijn afhankelijk van de NBA. Die ontvangen nu ook allemaal geen geld. En wat dacht je van de vele miljoenen fans?”

Hoewel Europa nu nog geen optie voor hem is (‘Ik wil eerst wachten hoe de gesprekken verder lopen’), ziet hij de toekomst rooskleurig in. ,,Ik ben ervan overtuigd dat we geen jaren zonder basketbal komen te zitten. Mochten we er niet uitkomen met de NBA, dan gaan we gewoon over naar plan B: onze eigen league. Ik denk dat het zeker kans van slagen heeft.”

Ook leuk om te lezen