NBA Lockout: clubs en spelers praten weer

Door

 

Goed nieuws voor de basketballfanaten die niet genoeg hebben aan NCAA alleen: de clubs en spelers zijn weer met elkaar in gesprek om de NBA-lockout tot een einde te brengen.

Toen spelers een paar weken geleden ‘nee’ zeiden tegen een door de club-eigenaren voorgestelde deal, leek het NBA-seizoen 2011/12 definitief van de baan. Beiden partijen troffen elkaar deze week echter al weer meerdere malen. Eerst in het geheim, gisteren (vrijdag) met medeweten van de rest van de wereld.

Haast is geboden, want de twee kemphanen zijn van plan om het seizoen te laten beginnen met Kerst. 25 december is normaal gesproken een showcase voor de NBA, met drie back-to-back-to-back krakers op het programma. Dit jaar staan onder meer de Big Three van de Miami Heat gepland tegen kampioen Dallas Mavericks, terwijl Derrick Rose en zijn Chicago Bulls en opnemen tegen de Los Angeles Lakers van Kobe Bryant.

Commissaris David Stern heeft steeds gezegd dat er na een deal dertig dagen nodig zijn om de competitie te laten beginnen.

 

 

Ook leuk om te lezen