NBA: komende week… komt James weer ‘thuis’

Door

Heat beat the Cavs 101-91 in Miami
Elk team speelt 82 wedstrijden in het reguliere seizoen en daarna nog een aantal extra als de play-offs behaald worden. Als NBA-fan wil je het liefst alle wedstrijden bekijken, maar dat is niet altijd mogelijk. In deze rubriek de wedstrijden en match-ups die je de komende week niet mag missen.

Los Angeles Lakers vs Philadelphia 76ers, dinsdagnacht 1 december 01:00 Nederlandse tijd
Mocht je ooit nog een droom hebben om in de NBA uit te komen, maar je blaakt nog niet van het zelfvertrouwen aangezien Stephen Curry of LeBron James over je beeldscherm denderen met monsterlijke dunks, dan is de wedstrijd tussen de Los Angeles Lakers en de Philadelphia 76ers een must watch.

Nu even zonder gekheid. Beide teams staan onderaan in hun conference en voor de 76ers is het nog steeds wachten op hun eerste overwinning. Tegen de Lakers, onder leiding van de kwakkelende Kobe Bryant, maken de jonge heren uit Philadelphia daar zeker kans op.

Inmiddels is er ook een strijd tussen de Golden State Warriors en de Philadelphia 76ers. ‘Wie komt er eerder van de nul af?’, luidt de vraag die menig NBA-volger bezig houdt op dit moment. Volgens verschillende polls lijken de 76ers eerder hun armen omhoog te kunnen gaan heffen van geluk, dan dat de Warriors met een verslagen houding in de kleedkamer zitten.

Orlando Magic vs Minnesota Timberwolves, dinsdagnacht 1 december 02:00 Nederlandse tijd
In de NBA hoor je niet heel veel over de Orlando Magic of de Minnesota Timberwolves. Ze zijn beide niet te vinden in de onderste regionen, maar ze behoren ook niet tot de top van hun respectievelijke conference. Ze delen ook allebei dezelfde record, namelijk acht winstpartijen en acht verliespartijen.

Het seizoen 2014/2015 was voor beide teams ook niet best; beide konden dat jaar geen rol van betekenis spelen. En dat terwijl de twee teams uit Orlando en Minnesota bol staan van het basketbaltalent. Vooral Victor Oladipo en Andrew Wiggins presteren de laatste wedstrijden alleraardigst. Dinsdag zullen we antwoord krijgen op de vraag welk team de beste talenten in hun roster hebben vastgelegd. Een aantal dagen geleden was het Evan Fournier die de beslissende trekker overhield.

New Orleans Pelicans vs Houston Rockets, woensdagnacht 2 december 02:00 Nederlandse tijd
Als je aan het begin van dit seizoen had gezegd dat de Houston Rockets en de New Orleans Pelicans na de eerste weken ver weg stonden van een play-off ticket, hadden veel mensen even gevraagd of het wel goed met je ging. Inmiddels weten we beter. Beide franchises presteren ze ver onder maat.

De slechte prestaties van de Rockets resulteerden in het ontslag van Kevin McHale. Op dit moment neemt J.B. Bickerstaff de honneurs waar in Houston. In New Orleans stond er bij de start van het nieuwe seizoen al een nieuwe coach voor het team. Hoewel de verwachtingen van een team onder leiding van Alvin Gentry erg hoog waren, stelt hij tot nu toe erg teleur. Voor beide ploegen geldt dat de weg naar boven snel ingezet moet worden. Eén van de twee zal woensdag al een voorsprong nemen.

Brooklyn Nets vs New York Knicks, vrijdagnacht 01:00 Nederlandse tijd
Een klein half uur met de metro zit er tussen de Madison Square Garden (New York Knicks) en Barclays Center (Brooklyn Nets). In Nederland zouden we spreken van een heuse derby. Hoewel het woord derby in Amerika niet genoemd zal worden, zal er toch gezonde rivaliteit zitten tussen de beide ‘New Yorkse’ ploegen, die vrijdagnacht tegenover elkaar staan.

De teams kennen een omgekeerd seizoen. De Brooklyn Nets strijden om uit de onderste plekken weg te komen en de New York Knicks mogen wel heel voorzichtig meedenken aan een verlenging na het reguliere seizoen in de vorm van de play-offs. De strijd tussen de big cities zal in ieder geval Madison Square Garden even op de grondvesten doen trillen, ondanks het grote verschil in de stand op dit moment.

Cleveland Cavaliers vs Miami Heat, zaterdagnacht 02:00 Nederlandse tijd
King James zal even terugkeren op het oude nest. Dit deed hij al vaak met de Miami Heat als ze een wedstrijd speelden in Cleveland, maar nu mag LeBron voor de tweede maal ‘thuiskomen’ in Miami. Een mooi ontvangst als vorig seizoen zal het waarschijnlijk niet meer worden. Zijn maten Dwayne Wade en Chris Bosh, waar hij de Big Three mee vormde, zullen hem wel gewoon vooraf met open armen ontvangen, maar op het veld zal het oorlog zijn.

De Cleveland Cavaliers zijn geruisloos aan het seizoen begonnen en bezitten de eerste plaats in de conference. De Miami Heat vecht samen met de Indiana Pacers, de Chicago Bulls en de Toronto Raptors om de tweede plaats in het Oosten. Een spannende strijd tussen twee grootmachten om de week mee af te sluiten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen