NBA Highlight Reel: het avondje van Barton

Door

Barton

Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA Recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. Monsterdunk-alert!
Will Barton is het NBA-equivalent van een aangezette kettingzaag die in een draaiende wasmachine wordt gegooid: je weet niet wat er in godsnaam gaat gebeuren, er kunnen (zullen?) gewonden vallen, en spektakel is vrijwel gegarandeerd. Ook vannacht was Barton in full-on kettingzaag-in-wasmachine-modus voor zijn Denver Nuggets, in het gewonnen thuisduel tegen de Houston Rockets. Met een goed getimede pump fake wist hij directe tegenstander Trevor Ariza het bos in te sturen, om vervolgens aan te zetten voor een AB-SO-LU-TE monsterdunk op Houston-center Donatas Motiejunas. Hjjjjing-hjjjinngggg!

2. Will Barton, man van het volk
Bartons bijnaam? Niet ‘The Uncontrollable Chain Saw’, maar waarschijnlijk wel de beste in de huidige NBA: The People’s Champ. Met deze bijnaam en bovenstaande monsterdunk op het palmares, kan het inderdaad soms moeilijk zijn ‘gewoon’ te blijven…

3. Paul Millsap, stamgast ‘Highlight Reel’ De Atlanta Hawks hebben in het huidige seizoen nog niet de topvorm uit 2014-2015 weten te hervinden. Maar sterspeler Paul Millsap beleeft individueel bezien een goed seizoen. De power forward maakt geregeld zijn opwachting in deze rubriek. Ook vandaag, met deze loeiharde dunk op Hassan Whiteside in het verloren thuisduel tegen de Miami Heat. 4. De dick of the week? Rajon Rondo, met afstand. Rajon Rondo kwam gisteren in het nieuws, vanwege niet al te plezierige dingen. Gelukkig verontschuldigde de point guard van Sacramento zich diep en welgemeend voor zijn uitlatingen… Oh, wacht. Rondo is kennelijk meer het type van de ‘passief-agressieve excuses die in werkelijkheid geen excuses zijn’-methode.

5. Ondertussen, in Brooklyn…
…is men langzamerhand zelf ook aan het beseffen dat de vooruitzichten niet, niet, niet best zijn. Aanschouw de zes-seconden-tragedie die zich in deze Vine met Nets-coach Lionel Hollins afspeelt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen